Restoran Tri šešira

roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide

Informacije

Lokacija:

Skadarska 29  

Radno vreme:

09:00 - 23:00 

Tip muzike:

Starogradska / Narodna 

Kapacitet:

190 ljudi

Rezervacija

Program restorana

Nedelja
Bez programa
Ponedeljak
Bez programa
Utorak
Bez programa
Sreda
Bez programa
Četvrtak
Bez programa
Petak
Bez programa
Subota
Bez programa

Opis

Restoran Tri šešira / Kafane u Skadarliji /  Napoznatije kafane u Skadarliji / 

Restoran Tri šešira – Skadarlija je nezaboravna najlepša priča starog Beograda. Ona stara romantično-boemska Skadarlija iz albuma uspomena daruje nam mnoge zanimljive priče i anegdote o našim i svetskim umetnicima, koji su isticali da su tamo ’’sve najlepše dane proživeli noću’’. Đura Jakšić je znao često pri veselju u kafani ’’Tri Šešira’’ da izrecituje:

“Još jedan dim, jednu čašu, jednu pesmu, jednu seku, pa onda zbogom tamburašu, zbogom krčmom za naveka. “

Restoran Tri šešira  je pravi biser među restoranima Skadarlije. Sagrađen je u srcu Skadarske ulice i u prepoznatljivom abijentu postoji više od 150 godina. Otvoren je 1864. u zgradi u kojoj se prethodno nalazila zanatska radionica, koja je kao logotip imala tri plehana šešira. Po tome je restoran i dobio naziv.

Po svojoj usluzi i kvalitetu restoran je poznat i izvan granica naše zemlje. Imao je čast da ugosti najeminentnije domaće i svetske ličnosti: Kralja Huana Karlosa, Džorža Buša, Pertinija, Vili Branta … Ovde su uživali i dane provodili Tin Ujević, Branislav Nušić, Gustav Krklec, Čiča Ilija Stanojević, Raka Drainac, a najznamenitiji stanovnik Skadarske ulice – Đura Jakšić ga je često nazivao “vinsko vrelo”. Svedočanstva o prijatnom boravku u restoranu čuvaju se u knjizi gostiju.

Skadarlija, srce Beograda, više od jednog veka prenosi slavu starogradske boemije, posebnog načina života i slavu vina, lepote i ljubavi. Skadarlijske legende žive zahvaljujući književnicima, ali toj dugovečnosti su doprineli i glumci, slikari, političari, predsednici kao što su Aleksndar Pertini , Josip Broz Tito, Džordž Buš, Vili Brant i kralj Španije Huan Karlos. Knjiga utisaka u kafani ’’Tri Šešira’’ predstavlja svojevrsnu istorijsku čitanku kada je svet bio Skadarlija, a Skadarlija čitav svet- Restoran Tri šešira

Ulaskom u ’’Tri Šešira’’ otvaraju se vrata prošlog vremena i put vodi u istorijski kutak natopljen boemskom atmosferom, ukusima i umetnostima od kojih je najveća, umetnost življenja. Za svremenike ulazak u ’’Tri Šešira’’je kao ulazak u vremeplov.

Feel Belgrade

Novosti

Trenutno nema novosti.

Komentari

Za ovaj restoran, trenutno nema komentara.
Budite prvi, unesite komentar.