Razgledanje Beograda

Panoramsko razgledanje Beograda / Individualno razgledanje Beograda / Organizovano razgledanje Beograda

Razgledanje Beograda  prilagođeno Vašim potrebama. U želji da što bolje ispunimo očekivanja, želje i zahteve putnika za sve naše klijente smo spremili nekoliko vrsta razgledanja. Svako od njih se radi u saradnji sa našim lokalnim partnerima i lokalnim LICENCIRANIM vodičima. Svaki obilazak Beograda je moguće organizovati na skoro svim svetskim jezicima.

U potpunosti se prilagođavamo potrebama naših gostiju i klijenata te prema njima i izrađujemo program i plan razgledanja. Kao što smo pomenuli, postoji nekoliko vrsta razgledanja: razgledanje Beograda šetnjom, panoramsko razgledanje kolima, minibusem ili autobusom, individualno i najopširnije razgledanje Beograda kao i mogućnost priključenja grupi turista. Svako od ovih razgledanja ima svoje prednosti. Takođe u ponudi su celodnevne i poludnevne ture po Beogradu.

Po svim istrazvanjima grad Beograd sa svojim turističkim potencijalima definiše se kao destinacija za kraće boravke izmedju dva i tri dana. Međutim, taj period smatramo isuviše kratkim da otkrijete sve čari Beograda. Za Vas smo pripremili mogućnost da upoznate Beograd na najbolji mogući način jednom divnom šetnjom kroz istoriju.

Kroz Welcome tour saznaćete zašto je Beograd grad koji se može pohvaliti duhom pravog kosmopolitskog grada gde se prepliće duh dalekog istoka i zapada, zatim kako je grad na raskrsnici puteva opstao već 3000 godina i na kraju odakle Beogradu najočuvanija tvrdjava iz srednjeg veka u centru grada. Pridružite nam se i upoznajte Beograd… Feel Belgrade!

– Jednostavno popunite upitnik i odgovorićemo Vam u najskorijem roku.

Cene izleta na engleskom ili srpskom  

Br.osoba Walking tour Panorama Paket pešačka i panorama Novi Sad i S. Karlovci Avala i Topola
2-4 19 37 51 43 55
5-7 17 35 49 54 54
8-20 15 23 45 49 52
20-49 14 19 41 37 42
50-79 13 17 29 34 39

Doplata za drugi strani jezik je 75e po grupi za grupe do 8 osoba.


FeelBelgrade welcome tour

Informacije:

Lokacija:
- Beograd

Vreme obilaska:
- 3 sata

Način obilaska:
pešačenje
auto/bus/mini bus

Cena:

19€

Galerija:

Program izleta:

Sastanak grupe u dogovoreno vreme ispred hotela Moskva kod Terazijske česme (ili po dogovoru).

Naši licnencirani vodiči Vas očekuju kod jednog od najstarijih hotela i nakon predstavljanja domaćina putovanje kroz istoriju počinje. Na samom početku upoznaćete se sa Beogradom kroz neke od osnovnih informacija i pojmova vezanih za istoriju i razvitak grada.

Razgledanje Beograda

Nakon kraćeg uvoda krećemo sa šetnjom u pravcu Palate Albanija i Knez Mihajilove. Zaustavljamo se na Trgu Republike. Na centralnom gradskom trgu, omiljenom sastajalištu mladih i centru svih dešavanja zadržavamo se oko 15 minuta. Trg republike je glavni trg na kome se nalaze spomenik Knezu Mihaijlu, oslobodiocu grada Beograda od Turske vladavine, zgrada Narodonog Muzeja, Narodnog Pozorišta…

Razgledanje Beograda

Od spomenika Knezu Mihaijlu šetnja se nastavlja kroz Knez Mihajlovu ulicu, centralne gradske pešačke zone, ulice u kojoj se nalaze neke od najlepših zgrada koje krase Beograd kao i mnoštvo radni raznih poznatih robnih marki. Iz Knez Mihajlove ulice polako se spuštamo ka najstarijoj kafani u gradu, kafani Znak pitanja.

Nakon Znaka pitanja nastavljamo sa Sabornom crkvom, zgradom Srpske patrijaršije i konakom Kneginje Ljubice, lokacije koju možemo posmatrati kao jednu od ključnih istorijskih mesta Beograda. U pitanju je mesto gde se na nekolimo desetina metara prepliću duh istorije grada sa njegovim boemskim karakterom i pravoslavljem. Nastavljamo dalje ka Kalemegdanskoj tvrđavi, dragulju grada.

Srednjovekovna tvrđava Kalemegdan danas je prelep park koji krasi centar grada. Tvrđava čija je izgradnja započeta još tokom XIII veka na staro-rimskim temeljima koju su kasnije usavršili Austrougarski neimari leži na ušću Save u Dunav i svedok je posete gradu mnogih velikih osvajača poput Atile Hana, Sulejmana Veličanstvenog i mnogih drugih.

Obilazak Kalemegdanske tvrđave započinjemo od mesta gde se nalazi prelep vidikovac, zatim nastavljamo ka spomeniku zahvalnosti Francuskoj, velikog saveznika Srbije u Velikom ratu da bi odatle otišli ka spomeniku Pobednik koji predstavlja vajarsko remek delo poznatog skulptora Ivana Meštrovića. Pobednik je i danas je najveći i najsnažniji simbol Beograda. Pobednik držeći svoj mač u jednoj i goluba u drugoj ruci i time snažno simbolozuje duh grada koji goste očekuje uvek raširenih ruku u miru i mač u drugoj koji simbolizuje viševekovnu borbu za slobodu.

Razgledanje Beograda

Od Pobedika nastavljamo šetnju parkom ka najstarijem delu grada koji postoji isto koliko i Kalemgdanska tvrđava (nosi ime Dorćol – vodi poreklo iz turskog jezika i označava raskrisnicu) a koji danas jako lepo dočarava duh otomanskog carstva i austrougarskog carstva  Beograda.

Šetnjom uskim autentičnim ulicama Dorćola stižemo do Bajrakli Džamije koja je danas jedan od najstarijih spomenika kulture u gradu i jedina očuvana džamija u Beogradu. Sledi pauza, vreme je za predah … Trenutak kada sabiramo utiske u Caffe Bar Avanturist, autentičnom beogradskom caffe baru upravo namenjen ljubiteljima putovanja.

Trajanje programa oko 2.5h (u zavisnosti od veličine grupe i brzine kretanja po gradu).

Panoramsko razgledanje grada

Informacije:

Lokacija:
- Beograd

Vreme obilaska:
- 2,5 sata

Način obilaska:
auto/bus/mini bus

Cena:

28€

Galerija:

Program izleta:

Program izleta (može se izvesti kao samostalan ili kao paket uz pešačku turu):

Posle pauze dolazi organizovani prevoz i polako krećemo u jednu vožnju po gradu gde širimo naše vidike i saznanja o Beogradu. Panoramsko razgledanje tj vožnju krećemo iz Francuske ulice (ili po dogovoru) preko Trga Republike i Terazija ka Narodnoj skupštini i Pionirsom parku.

Razgledanje Beograda

Ulicom Kneza Miloša krećemo se ka rezidencijalnom delu Beograda, prolazimo pored zgrade Vlade, krećemo se jednim od najvećih bulevara koji nas vodi pravo ka Dedinju. Deo grada koji obiluje skupocenim vilama i zelenilom oduvek je bio najeksluzivniji deo grada, pa tako prvo mesto gde ćemo zastati jeste kod Belog Dvora, rezidencijalne palate kraljevske dinastije Karađorđević.

Nakon toga nastavljamo ka drugom objektu koji je u novijoj istoriji grada obeležio ne samo Beograd nego i kraj jedne ere a to je Mauzolej Josipa Broza Tita poznat kao Kuća Cveća koja sa ostatkom kompleksa čini muzej istorije Jugoslavije. Sledi slobodno vreme za posetu muzeju (ulaznice uračunate u cenu izleta).

Razgledanje Beograda

Nakon posete očekuje nas kraća vožnja pored stadiona Partizana (bivši stadion JNA) i Crvene Zvezde (Rajko Mitić ex. Marakana) ka Hramu Svetog Save. Zaustavljanje kod drugog najvećeg pravoslavnog hrama na svetu, hrama Svetog Save. Pored hrama na platou se nalaze još i Narodna biblioteka i spomenik Karađorđu. Slobodno vreme za razgledanje i posetu hramu Svetog Save.

Po završetku posete povratak nazad u autobus  nakon čega se lagano bližimo kraju ture. Krećemo se ka trgu Slavija koji predstavlja jedan od najvećijh i najprometnijih kružnih tokova u Beogradu i ulicom kralja Milana prolazeći još pored zgrade Predsedništva i gradske Skupštine stižemo do hotela Moskva odakle smo počeli i gde završavamo naš obilazak.

Trajanje programa oko 3h (u zavisnosti od uslova u saobraćaju po gradu)

U sklopu izleta uračunati su ulaznice u Kuću cveća. Na panormaskom razgledanju predviđena su zaustavljanja i slobodno vreme kod Kuće cveća i hrama Svetog Save (ulaznice za Kuću cveća uračunate su u cenu).