Klima u Beogradu

Klima u Beogradu / Obilazak Beograda / Turistički vodič kroz Beograd – Apartmani Beograd FeelBelgrade.com

Beograd ima tipičnu kontinentalnu klimu, sa sva četiri jasno izražena godišnja doba. Prosečna temperatura u toku godine je 12°C. Jesen i proleće u Beogradu su dva vrlo slična godišnja doba, s tim što jesen traje nešto duže, i ima periode koji su često vrući i sparni.

Zima zna da bude ruska i jako hladna. Tokom zime, u proseku 21 dan je sa temperaturom nižom od nule, dok je januar  najhladniji mesec, tokom koga je prosečna temperatura 1 stepena iznad nule. Proleće je ktarko i vrlo brzo se transformiše u leto.

Mesec jul je najtopliji sa temperaturom od 22°C stepeni u proseku, kao i avgust sa nešto nižih prosečnih 21 °C.Beograd je jedan od najistočnijih većih gradova koji pripadaju srednje-evropskoj vremenskoj zoni. Satovi su tokom zime podešeni na GMT+1, a tokom leta, odnosno od marta do kraja oktobra satovi se nameštaju na GMT+2 (pomeraju se sat unapred)

Na našoj strani klima u Beogradu saznajte više o Beogradu i njegovoj klimi tokom četiri godišnja doba. Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši apartmani najviših standarda su lux studio, jednosobni i dvosobni apartmani u Beogradu uz to mi vam nudimo i organizaciju obilazaka svake znamenitosti Beograda kao i organizaciju noćnog provoda.

FeelBelgrade – Feel the difference!

Klima u Beogradu – Apartmani Beograd FeelBelgrade.com