Plaćanje u Beogradu

Plaćanje u Beogradu / Obilazak Beograda / Turistički vodič kroz Beograd – Apartmani Beograd FeelBelgrade.com

U Srbiji je osnovno sredstvo plaćanja srpski dinar (međunarodna oznaka RSD). Sva gotovinska plaćanja se vrše u dinarima negde primaju i EUR ali vrlo retko. Ako imate novac u nekoj stranoj valuti, menjačnica praktično imate u Beogradu na svakom ćošku, pa ćete do dinara doći veoma lako.

Nemojte žuriti sa zamenama većih količina novca odmah po dolasku, na aerodromu ili na autobuskoj ili železničkoj stanici. Kurs je uvek povoljniji u beogradskim menjačnicama i približno je isti kurs na svim mestima u centru grada. Vodite računa o tome da menjačnice rade do 20 ili 21h.

Evrima eventualno možete platiti na nekim mestima, manjim prodavnicama ili kafićima iako nije zakonsko sredstvo plaćanja a i skoro uvek će vam biti obračunat lošiji kurs od onog u menjačnicama. Nekom drugom valutom (američkim dolarom, britanskom funtom itd) u Srbiji je praktično nemoguće trgovati.

U skoro svakoj radnji moguće je i plaćanje svim vrstama kartica ili čekovima, naročito u većim prodavnicama. Ako imate karticu i želite doći do gotovine, bankomata ima takođe na svakom koraku i zato je najbolje podizati gotovinu na bankomatima vaše matične banke ako je ima u Beogradu.

FeelBelgrade – Feel the difference!

Plaćanje u Beogradu  Turistički vodič Beograda FeelBelgrade.com