Beograd ispod Beograda

Informacije:

Lokacija:
- Kalemegdan

Vreme obilaska:
- 3h

Način obilaska:
pešačenje

Cena:

22€

Beograd ispod Beograda – Upoznajte podzemne tajne Beograda

Otkrijte drugu stranu Beograda, obilaskom Kalemegdana i njegovih podzemnih sadržaja upoznajemo se sa onim delom surove istorije Beograda …

Program izleta :

Sastanak grupe je u dogvoreno vreme na Trgu Republike, nakon dobrodošlice sledi kraća šetnja do Kalemegdanske Tvrđave. Tokom obilaska Kalemegdana prolazimo neke od najinteresantnijih tačaka sakrivenih od svakodnevnice i očiju javnosti.

Obilazimo Rimski bunar, antičke bunkere koje je koristio i Josip Broz, barutanu napravljenu za vreme perioda Austrougarske vladavine koja je danas pretvorena u mali muzej koji dosta svedoči o boravku starih Rimljana na prostoru današnjeg Beograda.

Beograd ispod Beograda

Posle Kalemegdana nastavljamo šetnju ka današnjem centru zabave i kreativnosti – Savamala, a nekada trgovačkom centru Beograda gde ćete imati priliku da vidite kako se to nekada u podzemnim lagumima čuvala hrana i piće. Za kraj kako bi na najbolji način sabrali utiske i upotpunili doživljaj podzemnog Beograda u jednom od laguma očekuje Vas besplatna degustacija vina.

U cenu su uključene sve potrebne ulaznice , usluge stručnog lokalnog vodiča . Trajanje programa oko 3h ( u zavisnosti od veličine gurupe i tempa kretanja).

Cena 12 eur po osobi