Severna Srbija

Informacije:

Lokacija:
- Subotica i Palić

Vreme obilaska:
- 10 sati

Način obilaska:
pešačenje
auto/bus/mini bus

Cena:

53€

Galerija:

Severna Srbija – Subotica i Palić

Subotica predstavlja najseverniji grad u Srbiji koji se nalazi udaljena na nekih 10km od granice sa Madjarskom. Pored Novog Sada smatra se jedanim od najlepših gradova Vojvodine, grad secesije, bogatog kulturnog nasleđa i multikulturalnog duha, oduvek je bila granica Centralne Evrope i Balkana i raskrsnica naroda koji su kretali jugoistočnom Evropom. Duga i šarerenolika istorija grada čine da šetnja centrom izgleda kao putovanje kroz vreme.

Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Festivali, događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine je razlog više da posetite naš grad. Povrh toga, Subotica nudi puno zanimljivih mesta za odmor i razonodu, kao i za mnogobrojne aktivnosti oko jezera, na ergelama, salašima, u šumama i lovištima.

Ono što predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija grada je neposredna blizina palićkog jezera. Palićko jezero se prostire na severu vojvođanskih ravnica, između dve velike reke, Dunava i Tise i predstavlja pravo vodeno bogatstvo koje se pruža između bogatog prirodnog rastinja sa jedne, i naizmeničnih tradicionalnih i luksuznih vila sa druge strane.

Palić, jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. On uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep park, prepoznatljivo jezero kao i mir i tišina, čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.

Odlični restorani i kafići, sportski i rekreativni tereni, tri plaže, termalni bazen, Zoološki vrt, biciklističke i pešačke staze, niz raznovrsnih događaja, dinamičan kulturni život, mogućnosti zabave i dodatni sadržaji čine sveobuhvatnu ponudu turističkog centra Palić.

Opis izleta

Polazak u  jutarnjim časovima (oko 09:00h), vožnja ka Subotici u trajanju oko 2h.

Po dolasku u grad sledi šetnja po centru (Narodno pozorište- prva monumentalna javna zgrada u Subotici, Gradska kuća – najveće i jedno od najlepših vojvođanskih zdanja koje predstavlja tipičan primer ugarske secesije, neobarokna zgrada Gradske biblioteke koja je kao institucija ustanovljena 1890. godine, itd … ) zatim i slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Nakon šetnje i slobodnog vremena u centru grada nastavljamo dalje ka palićkom jezeru gde provodimo ostatak dana.

Sledi uživanje na obali samog  jezera, slobodno vreme za šetnju, individualne aktivnosti ili ručak u nekom od resotorana po izboru na obali jezera.

U dogovoreno vreme polazak nazad ka Beogradu , vožnja ka Beogradu oko 2h, dolazak u posle podnevnim časovima.