Novi Sad i Sremski Karlovci

Informacije:

Lokacija:
- Novi Sad i Sremski Karlovci

Vreme obilaska:
- 8 sati

Način obilaska:
pešačenje
auto/bus/mini bus

Cena:

43€

Galerija:

Novi sad i Sremski Karlovci turistička tura

Novi sad i Sremski karlovci turistička tura – Na nekih 80 km od Beograda se nalazi Novi Sad, centar Vojvodine i posle Beograda najposećeniji grad u Srbiji koji svojim turistima pruža širok spektar sadržaja.

Novi Sad kao i Beograd se može pohvaliti viševekovno dugom istorijom čija je napoznatija znamenitost Petrovaradinska tvrđava, jedna od najvećih i najočuvanijih srednjovekovnih tvrđava u Evropi…

Danas je Novi Sad domaćin jednog od najboljih Evropskih muzičkih festivala – festivala EXIT. Grad uskih i šarenolikih ulica protkanih duhom panonskog gostoprimstva. Nadomak Novog Sada nalaze se Sremski Karlovci, mali ali izutetno značajan grad u srpskoj kulturi.

Novi Sad i Sremski Karlovci

Sremski Karlovci se smatraju najlepšim baroknim gradom Srbije, grad u kome se nalazi najstarija gimnazija u Srbiji. Okolina Sremskih Karlovaca sa obroncima planine Fruška gora su bogati vinogradima pa tako u Sremskim Karlovcima možemo pronaći i mnoštvo manjih vinskih podruma u kojima možete probati neka od najlepših vina Srbije.

Srbija, ili zvanično Republika Srbija, kontinentalna je država koja se nalazi u južnoj Evropi, većim delom zahvata Balkansko poluostrvo, a manjim Panonsku niziju. Glavni grad je Beograd. Sa 1.659.440 stanovnika u široj okolini, po popisu iz 2011. godine, on je administrativno i ekonomsko središte države.

 

Srbija se na severu graniči sa Mađarskom, na severoistoku sa Rumunijom, na istoku sa Bugarskom, na jugu sa Republikom Makedonijom, na jugozapadu sa Albanijom i Crnom Gorom a na zapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom (entitetom Republika Srpska).
Upoznajte se sa našim turističkim turama po Beogradu i Srbiji i izaberite jednu od njih. Tkaođe možete poslati zahtev i sami napraviti turu za koju ćemo Vam mi dati cenu.

Novi sad i Sremski karlovci / Novi sad i Sremski karlovci turistička tura / Novi sad i Sremski karlovci organizovana tura

Feel Belgrade – Feel the difference

Polazak je u prepodnevnim časovima oko 10h (ili po dogovoru), nakon okupljanja grupe očekuje Vas vožnja ka Sremskim Karlovcima (oko 45 min).

Po dolasku u S. Karlovce nas prvo očekuje poseta jednom manjem vidikovcu odakle ćemo se upoznati sa gradom iz jedne drugačije perspective, nakon toga spuštamo se do centra odakle idemo na kraće pešačko razgledanje grada. Šetnjom po gradu upoznajemo se sa onim najlepšim i najznamenitijim građevinama koje krase S.Karlovce. Prolazimo pored zgrade najstarije gimnazije u Srbiji u čijoj se blizini nalazi čuvena fontana “4 lava”.

Dalje nastavljamo ka Sabornoj crkvi i ka staroj rimokatoličkoj katedrali. Posle šetnje koje traje oko 30min sledi poseta nekom od vinskih podruma gde nas očekuje degustacija vina kako bi doživljaj Sremskih Karlovaca bio potpun.

Posle vinarije put nas dalje vodi ka Novom Sadu, nakon 30min vožnje stižemo do Petrovaradinske tvrđave. Po dolasku kraća šetnja i razgledanje po tvrđavi odakle se pruža fantastičan pogled ka gradu.

Posle posete tvrđavi spuštamo se ka centru grada gde nas očekuje šetnja i upoznavanje sa gradom. Ostatak dana ostavljamo slobodno vreme za individualne aktivnosti i za one zainteresovane organizovan odlazak na ručak u neki od tradicionalnih restorana (opciono). U dogovoreno vreme sastanak grupe i polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima oko 20h

Vreme trajanja programa ceo dan. U cenu uračunati lunch paket (sendvič i sok), degustacija vina, prevoz i usluge stručnog lokalnog vodiča .

Cene izleta na engleskom ili srpskom  

Br.osoba Walking tour Panorama Paket pešačka i panorama Novi Sad i S. Karlovci Avala i Topola
2-4 19 28 39 67 55
5-7 15 23 34 65 54
8-20 15 23 34 61 52
20-49 14 19 30 59 42
50-79 13 17 29 57 39

Doplata za drugi strani jezik je 75e po grupi za grupe do 8 osoba.