MILION NOĆENJA U BEOGRADU U PRVOJ POLOVINI GODINE

  • Vesti

Prema najnovijim podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike Grada Beograda, u perodu januar – jun u Beogradu je registrovano ukupno 993.718 noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, od čega su strani gosti ostvarili za 22% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći broj ostvarenih noćenja u prvih šest meseci ostvarili su gosti iz Izraela, ukupno 55336 noćenja, što predstavlja porast od 649%. Slede turisti iz Kine koji su ostvarili za 128% više noćenja nego u istom perodu prošle godine.

Inostranih gostiju koji su u prvoj polovini godine boravili u našem gradu bilo je za 19% više nego u istom periodu 2016. a najbrojniji gosti bili su iz Turske, Hrvatske, BiH, Grčke, Nemačke, Slovenije, Izraela, Bugarske, Crne Gore i NR Kine.

Od ukupno 95935 gostiju registrovanih u junu mesecu, stranih turista u Beogradu je bilo za 30% više u odnosu na isti mesec prošle godine, koji su ostvarili za 36% više noćenja.

Sudeći po statističkim podacima, Beograd je u prvoj polovini godine ostvario povećanje prihoda od turizma za iznos oko 100 miliona evra.