Restoran Kalemegdanska terasa

roysliderslide roysliderslide roysliderslide

Informacije

Lokacija:

Mali Kalemegdan bb  

Radno vreme:

12:00/01:00 

Tip muzike:

Ambietalna, Instrumentalna 

Kapacitet:

340 ljudi ljudi

Rezervacija

Program restorana

Nedelja
Bez programa
Ponedeljak
Bez programa
Utorak
Bez programa
Sreda
Bez programa
Četvrtak
Bez programa
Petak
Bez programa
Subota
Bez programa

Opis

Restoran Kalemegdanska terasa / Restorani Beograd / Restorani u Beogradu / 

Restoran Kalemegdanska terasa je restoran sa tradicijom i oaza hedonizma koja se nalazi u istorijskom srcu Beograda u sklopu istoimene tvrđave. Skriven u mirnom kraju sa koga se vide znamenitosti Beograda i zoološki vrt, restoran se menja od svetlog i neformalnog tokom dana, pa sve do elegantnog i romantičnog u večernjim satima.

To je savršen spoj modernog i tradicionalnog iskustva u kome uživaju sva čula. Ukoliko ste raspoloženi za ručak možete sesti u klimatizovanu salu koja ima 100 mesta ili na terasu sa 150 mesta sa koje se pruža najlepši pogled na Dunav.

Ako želite samo da se osvežite uz piće uživaćete u bašti kafea Tvrđava ili Jakšićevoj kuli u zimskom periodu, koji su u sklopu našeg restorana.  Za poseban ugođaj uživanja u hrani zaslužan je šef kuhinje Danijel Stevanović koji je na osnovu svog bogatog iskustva kreirao jedinstven meni, a jela bazirana na francuskoj kuhinji su pravi izbor za porodični ručak.

Tu su i poslastice koje se pamte kao i specijalna vina.  Iz restorana se pruža spektakularan pogled na grad i reku, a zalazak sunca na Kalemegdanskoj terasi ima posebnu boju.

Ako ste gost Beograda, restoran Kalemegdanska terasa je mesto odakle možete započeti ali i i završiti upoznavanje grada. Za vreme turske vlasti u Beogradu, Kalemegdan (turski kale tvrđava i megdan polje) je delio trvđavu od varoši. Turci su ga nazivali Fikir bajir- breg za razmišljanje. Danas je na tom mestu Kalemegdanska terasa, vaš savršen izbor za uživanje u spoju istorije i modernog duha.

Restoran Kalemegdanska terasa je ultimativni hedonizam sa pogledom. Odlična usluga, prijatna atmosfera u gotovo idiičnom ambijentu samo su deo rama u koji ćete staviti uspomene sa ovog čarobnog i posebnog mesta.

Kad jednom osvojite tvrđavu i Kalemegdan uvek ćete im se vraćati…

Feel Belgrade

Novosti

Trenutno nema novosti.

Komentari

Za ovaj restoran, trenutno nema komentara.
Budite prvi, unesite komentar.