Zoološki vrt

  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti

Turistička ponuda Beograda / Belgrade Zoo – FeelBelgrade.com  – Zoološki vrt u Beogradu osnovan je 1936.godine od strane tadašnjeg gradonačelnika Vlade Ilića. Prvi stanovnici vrta bili su: lavovi, majmuni, vukovi, medvedi, antilope, paunovi, jeleni, sove, srne, rode, leopardi itd.

U početku je zauzimao prostor oko 3,5 hektara, pa je ubrzo proširen na 7, a potom i na 14 hektara. Tokom II svetskog rata, zoološki vrt je dva puta bombardovan, pa je samim tim i uništen skoro ceo životinjski fond i vrt je potom smanjen opet na 7 hektara, koliku površinu i danas zauzima.

Ovo je jedan od retkih vrtova u svetu koji ima bele lavove i u kome se odvija njihovo dalje razmnožavanje, pa će Vas ova atrakcija sigurno podstaći da posetite naš Beo Zoo vrt. Na Zoološki vrt je i poseban  pečat ostavio gospodin Vuk Bojović koji je na mestu direktora vrta bio punih 28 godina.

Trenutno Beogradski Zoološki vrt ima preko 200 životinjskih vrsta i oko 2000 jedinki.

Beogradski Zoološki vrt možete posetiti tokom cele nedelje i vikendom. Blagajna za prodaju ulaznica radi od 08:00 časova. Ulaznice se mogu kupiti do 19:30.

Zoološski vrt se nalazi u neposrednoj blizini centra grada i smešten je na Kalemegdanskoj tvrđvani. Ova jedinstvena turistička ponuda Beograda daje Vam mogućnost da u jednom danu obiđete više znamenitosti koje se nalaze u neposrednoj blizini, kao što je Vojni muzej Beograda koji se takođe nalazi na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Ovaj jedinstvena turistička ponuda Beograda Vam je dostupna na našostrani Znamenitosti Beograda. Saznajte sve o našem glavnom gradu kroz naš vodič kroz Beograd, o mogućim obilascima i atrakcijama ali i noćnom životu naše prestonice koja je nadaleko poznata po ludom provodu i zanosnim devojkama.

Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši apartmani najviših standarda su jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani u Beogradu.

FeelBelgrade – Feel the difference!

Turistička ponuda Beograda – apartmani Beograd FeelBelgrade.com