Muzej istorije Jugoslavije

  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti

Vodič kroz Beograd  – Apartmani Beograd FeelBelgrade.com –Memorijalni kompleks poznatiji Kuća cveća i Muzej istorije Jugoslavije posvećen je nekadašnjem jugoslovenkom predsedniku Josipu Brozu Titu i istoriji Jugoslavije kroz sva njena razdoblja kroz koja je prolazila i predstavlja jednu od najposećenijih destinacija na kulturnoj mapi vodiča kroz Beograda.

Muzej 25. maj organizuje tematske izložbe sa materijalima iz arhive Muzeja istorije Jugoslavije, posebne tematske izložbe predmeta iz Titove zaostavštine, njegovih poklona koje je dobijao od predsednika,kraljeva i visokih zvaničnika sirom sveta tokom svoje vladavine a kao trenutno najveći izlagački prostor u Beogradu, često je domaćin većih manifestacija i gostujućih izložbi i yemlje i sveta.

Muzej ima obezbeđena kustoska vođenja tokom svog radnog vremena. Čovek koga su mnogi i obožavali i osporavali, voleli i poštovali kako u tadašnjoj Jugoslaviji tako i širom sveta – Josip Broz Tito osnivač savremene Jugoslavije i jedan od najuticajnijih političara 20 veka, čovek koji je osnovao savez zemalja trećeg sveta, poseduje memorijalni kompleks nadaleko poznat kao Kuća cveća.

Ukoliko ste bili Titov pionir ili ste pak samo čuli priče o velikom lideru ovih prostora, možete se potsetiti ovog bezbrižnog perioda, a ukoliko niste – osetićete duh tadašnjeg vremena upravo posetom ovog veličanstvenog zdanja.

Na našoj strani Znamenitosti Beograda saznajte sve o našem glavnom gradu kroz nas vodič kroz Beograd, mogućim obilascima i atrakcijama ali i noćnom životu naše prestonice koja je nadaleko poznata po ludom provodu i zanosnim devojkama.

Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši apartmani najviših standarda su jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani u Beogradu.

Radno vreme Muzeja istorije Jugoslavije i Kuće cveća, Botićeva 6 Beograd

utorak – nedelja 10:00 – 16:00

ponedeljkom zatvoreno

Kontakt

+381 11 3671 485, +381 11 3398 532

info@mij.rs

FeelBelgrade – Feel the difference!

Vodič kroz Beograd – stan na dan Beograd FeelBelgrade.com