Sava centar

  • Znamenitosti

Kongresni centar Beograd – Apartmani Beograd FeelBelgrade.comSava centar predstavlja najveći objekat za održavanje kongresnih, kulturnih i poslovnih manifestacija u Srbiji i jedan od najvećih u regionu.

Izgradnja objekta počela je 1976. godine, a kao mesto za gradnju izabrano je najveće gradilište u tadašnjem Beogradu – Novi Beograd. Izgradnja Sava centra trajala je tri godine, a glavni arhitekta bio je Stojan Maksimović.

Radovi na prvoj fazi izgradnje morali su biti ubrzani jer je 1977. Beograd bio domaćin Konferencije o sigurnosti i saradnji u Evropi. Naredne godine u Beogradu je održan 11. kongres Saveza komunista Jugoslavije, pa je za potrebe ovog kongresa otvorena nova kongresna hala.

Sava centar

Kongresni centar Beograd – Godine 1979. pored kompleksa Sava centra izgrađen je hotel „Beograd InterContinental“. U godini kada je Sava centar obeležavao tridesetogodišnjicu postojanja (2007), izvršena je rekonstrukcija staklene fasade.

Kongresni centar Beograd – Sava centar raspolaže sa 70.000 m² korisnog i 100.000 m² ukupnog prostora, uključujući veliku salu kapaciteta 4.000 mesta, 15 konferencijskih sala, izložbeni prostor, kao i brojne druge prostore. Sava centar povezan je podzemnim prolazom sa hotelom Crown Plaza (nekadašnji InterContinental).

Tokom svoje duge istorije Sava centar bio je domaćin brojnih kongresa: Generalne skupštine Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, Generalne skupštine UNESKO-a, Devetog samita nesvrstanih zemalja, kao i brojnih kongresa strukovnih organizacija.

Kongresni centar Beograd – Ovo zdanje ugostilo je i Plasida Dominga, Rej Čarlsa, Hulia Iglesijasa, Lu Rida, Stinga, Ninu Simon i mnoge druge zvezde svetske muzičke scene.

Sava centar

Na našoj strani Znamenitosti Beograda saznajte sve o Beogradu, mogućim obilascima i atrakcijama ali i mnogo više. Naš portal FeelBelgrade Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši apartmani najviših standarda su jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani u Beogradu.

FeelBelgrade apartmani Beograd – Feel the difference!

Kongresni centar Beograd – atrakcije Beograda FeelBelgrade.com