Knez Mihailova ulica

  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti

Ono što je za Rim – Via del Corso, za Beč – Maria Hilfe Strasse, za Barselonu – Las Ramblas, za Pariz – Champs – Elysées, to je za Beograd – Knez Mihailova ulica.

Knez Mihailova ulica je najpoznatija beogradska turistička atrakcija, među Beograđanima poznata pod „nadimkom“ KNEZ. Ova centralna beogradska ulica je najduža i najpopularnija pešačka zona u našoj prestonici, a ujedno i idealno mesto za shopping uz brendove domaćih i stranih dizajnera.

Pored toga što obiluje brojnim buticima, „Knez“ i njegove poprečne ulice vrve od kafića i restorana u kojima možete uzeti predah od iscrpljujuće, ali uspešne kupovine probati srpske specijalitete ali i hranu iz čitavog sveta.

Dok se šetate, možete „baciti pogled u visine“ gde Vas očekuje neograničeni niz prelepih starih zgrada iz 18, 19 i početka 20. veka. Povezuje Kalemegdansko zdanje sa jedne i Trg Terazije sa druge strane. Zbog svog velikog istorijskog i kulturnog značaja, ulica je pod zaštitom države.

Iako se njen originalni izgled nije promenio kroz vekove u velikoj meri, duh je ostao isti i to je ono što ovu ulicu čini posebnom . Na početku ulice nalazi se italijanski restoran Vapiano, a nešto dalje naići ćete na prelepu zgradu – Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU).

Na samom kraju Knez Mihailove nalazi se Gradska biblioteka, na mestu na kojem se nekada nalazio najmoderniji hotel u Beogradu, Srpska kruna. Pored pomenutih zgrada, ovde su svoje mesto “pod suncem” našli i kulturni centri Francuske, Španije i Nemačke, kao i Zepterov muzej. Nedaleko su smeštene dve institucije od izuzetnog značaja – Narodni muzej i Narodno pozorište, kao i brojni bioskopi, hoteli i hosteli.

Na našoj strani Znamenitosti Beograda saznajte sve o beogradskim turističkim atrakcijama ali i mnogo više. Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši apartmani najviših standarda su jednosobni, dvosobni i trosobni i u svim delovima Beograda a najveći broj se nalazi u strogom centru Beograda.

 

FeelBelgrade – Feel the difference!

Beogradske turističke atrakcije – apartmani Beograd FeelBelgrade.com