Kalemegdanska tvrdjava

  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti

Kalemegdanska tvrdjava | Razgledanje Beograda / turizam u Beogradu / Znamenitosti Beograda / Beogradski vodič – Apartmani Beograd FeelBelgrade.com

Druga najveća očuvana tvrđava u čitavoj Evropi, raskrsnica puteva mnogih osvajača od Skordista, Kelta, Avara, Rimljana, Austrougara pa sve do Turaka, beogradska Kalemegdanska tvrđava je sačuvala svoju jedinstvenost i šarm koji se samim protokom vremena samo nadograđuju i uvećavaju.

Isrtorija ovog jedinstvenog i nadaleko čuvenog monumentalnog kompleksa je stara koliko i istorija grada Beograda. Prva na listi atrakcija razgledanja Beograda Kalemegdanska tvrdjava i Rimski bunar koji je obnovljen u prvoj polovini 18. veka. Lociran je na bedemu Gornjeg grada (Kalemegdan je podeljen na Gornji Donji grad) u neposrednoj blizini čuvenog spomenika „Pobednik“, jednog od najprepoznatljivijih simbola Kalemegdana, a ujedno i čitavog Beograda.

Dobio je naziv od reči kale – polje i megdan – borba, jer je u davna vremena služio kao osmatračnica. Danas je Kalemegdan najznačajniji istorijsko – kulturni kompleks ne samo Beograda i Srbije nego i čitavog

Balkana u čijem centru se nalazi beogradska tvrđava , koja je locirana iznad ušća dveju evropskih reka Save u Dunav. Predivan pogled koji „puca“ na Beograd sa kalemegdanskog platoa ćete sigurno dugo pamtiti, a njegove zidine će Vas vratiti u prošla vremena koja su svedoci mnogih borbi za ovaj veličanstveni grad i ne samo grad nego i čitavu Srbiju.

Zoološki vrt, dečiji zabavni parkovi, veći broj spotskih igrališta, Prirodnjački muzej, Vojni muzej i više ugostiteljskih objekata samo su neke od atrakcija koje će Vas sigurno privući na Kalemegdan. Na jednom od kalemgdanskih platoa nalazi se čuveni beogradski spomenik Pobedniku koji je ujedno postao i jedan od simbola naše prestonice.

Kada bi nas neko pitao da odaberemo prioritet atrakcija pri razgledanju Beograda, Kalemegdanska tvrdjava bi svakako zauzela prvo mesto na listi

Na našoj strani znamenitosti Beograda saznajte sve o razgledanju Beograda, mogućim obilascima i atrakcijama ali i mnogo više. Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda kao i razgledanje Beograda , pešačke ture, krstarenje, autobuske ture ili pešačke ture.

FeelBelgrade – Feel the difference!

Razgledanje Beograda – apartmani Beograd FeelBelgrade.com