Botanička Bašta

  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti

Botanička Bašta | Ture po Beogradu / Sve o beogradu / Znamenitosti Beograda / Beogradske turističke atrakcije – Apartmani Beograd FeelBelgrade.com

Jedan od tura po Beogradu vodi vas i do Botaničke bašte poznatije kao “Jevremovac” koja je jedinica Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Osnovana je 1874. odlukom Ministarstva prosvete Kraljevine Srbije, na predlog čuvenog srpskog biologa i naučnika Josifa Pančića, koji je bio i  prvi upravnik ove ustanove. Godine 1889. godine tadašnji kralj Milan Obrenović poklonio je imanje (koje je nasledio od svog dede Jevrema) Velikoj školi u Beogradu za Botaničku baštu, ali pod uslovom da se zove “Jevremovac” po njegovom dedi.

Na tom mestu i pod tim imenom i dan danas nalazi se beogradska Botanička bašta. Beogradska botanička bašta se nalazi u centru Beograda i prostire se na površini od preko 5 hektara, gde se na otvorenom prostoru nalazi preko 340 vrsta drveća i žbunja, domaćih, evropskih i egzotičnih biljaka iz celog sveta, a ukupan biljni fond danas čini preko 1500 jedinica drveća, žbunja i zeljastih biljaka.

Botanička bašta obuhvata pored parka i otvorenih površina, staklenu baštu i prostorije Instituta za botaniku Beograd. Ovaj prekrasni vrt u strogom centru Beograda sa obiljem prirode i biljaka sigurno će vas odvesti odvesti do Botaničke bašte „Jevremovac“. Oaza u srcu centra grada, Botanička bašta će pružiti užitak Vašem čulu vida i mirisa i naša topla preporuka je da je posetite ako se zateknete u Beogradu tokom leta, jeseni i proleća.

Jedna od nasih tura po Beogradu vodi vas i u obilazak Botaničke bašte koja je duša beogradske prirode.

Za posetioce je otvorena od 1. maja do 1. novembra ( 9 – 19h ).

Na našoj strani Znamenitosti Beograda saznajte sve o Beogradu, mogućim obilascima i atrakcijama turama po Beogradu. Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši portal vam nudi razne vrste tura po Beogradu.

FeelBelgrade – Feel the difference!

Ture po Beogradu – stan na dan Beograd FeelBelgrade.com