Beogradska arena

  • Znamenitosti

Sport u Beogradu  – Apartmani Beograd FeelBelgrade.comBeogradska arena (zvanično Kombank arena) predstavlja višefunkcionalno mesto za sport, kulturu, sajmove, izložbe i druge manifestacije.

Objekat se nalazi pored auto-puta Beograd – Zagreb, na Novom Beogradu i raspolaže sa 18.386 stolica. Beogradska arena građena je u periodu od 1991. do 2004. godine. Kapacitet arene iznosi od 18.000 do 25.000 posetilaca.

Sport u Beogradu – Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) izabrala je Beograd 1989. godine za domaćina svetskog prvenstva 1994. godine. Jedini uslov bio je da se u Beogradu podigne nova košarkaška arena.

Beogradska arena

Tada je raspisan konkurs za idejno rešenje, a kao najbolji izabran je projekat arhitekte Vlade Slavice. Ubrzo je počela i gradnja, a kao najpovoljnije mesto za gradnju izabran je Blok 25. Međutim, ratovi na prostoru bivše Jugoslavije, sankcije prema Saveznoj Republici Jugoslaviji i hiperinflacija uticali su da FIBA oduzme Beogradu organizaciju ovog prvenstva.

Radovi na arena su nastavljeni, da bi 1995. bili potpuno prekinuti. Nakon 2000. godine radovi na završetku arene su nastavljeni, da bi ona bila potpuno završena 2004. godine za potrebe održavanja turnira Dijamantska lopta.

Beogradska arena

Najznačajniji sportski događaji u arena bili su: Evropsko prvenstvo u odbojci 2005, Evropsko prvenstvo u košarci 2005, Letnja univerzijada 2009, finale svetske lige u odbojci 2010, Evropska prvenstva za muškarce i žene u rukometu 2012, Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2013, kao i mnogi drugi.

Sport u Beogradu – Arena je ugostila i mnoge zvezde svetske muzičke scene: Fil Kolins, 50 Cent, Rijana, Hulio Iglesijas, Leni Kravic, Dejvid Geta, a u areni je održana i Pesma Evrovizije 2008.

Beogradska arena

Na našoj strani Znamenitosti Beograda saznajte sve o Beogradu, mogućim obilascima i atrakcijama ali i mnogo više. Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši apartmani najviših standarda su jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani u Beogradu.

FeelBelgrade – Feel the difference!

Sport u Beogradu – atrakcije Beograda FeelBelgrade.com