Zaigrajte Sirtaki i pijte Uzo usred Beograda

  • Vesti

Manifestacija “Grčki vikend” biće održana prvi put 14. i 15. maja na Trgu republike, s ciljem promocije srpsko-grčkog prijateljstva, tradicije, kulture, muzike i gastronomije iz zemlje Helena.

Posetioci “Grčkog vikenda” imaće mogućnost da na Trgu republike uživaju u mirisima, ukusima i zvucima Grčke. Očekuje se nastup međunarodno poznatog folklornog ansambla “Likio Elinidon” iz Larise, uz pratnju benda “Model vej”. U čast “Grčkog vikenda” u Narodnom pozorištu biće izvedena “Antigona”, dok će Pozorište na Terazijama igrati predstavu “Grk Zorba” i popularni mjuzikl “Mama mia”.

Organizator manifestacije je Udruženje internacionalnog prijateljstva. Generalni sponzori su Ambasada Grčke u Beogradu, Kancelarija grčke nacionalne turističke organizacije, Turistička organizacija Srbije, Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Helensko privredno udruženje Srbije.

Gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković je rekla da je ovakav događaj trebalo da se održi mnogo ranije, ali i da za ovakvu manifestaciju nikad nije kasno.

Grčki vikend će biti od posebne koristi pre svega domaćim turistima i grđaanima prestnoice. Na ovaj način ukazujemo turistima koliko su značajni odnosi između Srbije i Grčke, dobar odnos Beograda sa Atinom i Solunom, kao i sa regijama koje su popularne tokom letnje sezone

IZVOR: Telegraf.rs