Treći koncert Bjelog dugmeta u Areni

  • Vesti

Treći koncert Bjelog dugmeta u Areni – Spektakularna završnica

Treći koncert Bjelog dugmeta u Areni / Bjelo Dugme Arena 2016 / Koncert Bjelog dugmeta u Beogradu 2016 /  Bjelo Dugme treći koncert u Areni / Bjelo dugme Arena Beogad koncert – Trećim beogradskim koncertom bend “Bijelo dugme” zaokružio je turneju pod nazivom “Ko ne poludi taj nije normalan” i uspešno obeležio 40 godina postojanja.

Samo nekoliko minuta pre 21 sat, na binu Kombank arene najpre je izašao tamburaški orkestar, a ubrzo su im se pridružili i članovi “Orkestara za svadbe i sahrane”. Već u sledećem trenutku, začuli su se uvodni taktovi pesme “Ne spavaj mala moja muzika dok svira”, a Goran Bregović i Alen Islamović, izašli su na podijum i odmah podigli “Arenu” na noge.

Nizali su se hitovi dobro poznatog repertoara, a publika koja je do poslednjeg mesta ispunila Arenu zapevala je uglas “Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo”, a isti scenario se ponavljao i kada su izvodili numere “U noći punoj mjeseca”, “Šta ima novo kod tebe”, “Evo zakleću se”…

Inače, koncerti Bijelog dugmeta u Kombank areni, 19. i 20. novembra, rasprodati su  rekordnom brzinom pa je usledio i treći koncert  26. novembar.

Bijelo dugme je najveća balkanska rok-grupa svih vremena i ujedno najvažnija pojava u kulturi Jugoslavije u poslednjoj četvrtini dvadesetog veka.

Povodom četrdesetog rođendana Bijelog dugmeta, Goran Bregović, Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa i Orkestar za svadbe i sahrane krenuli su na svetsku turneju pod nazivom „Ko ne poludi, taj nije normalan“. Turneja je počela 14. juna 2014. godine koncertom u Ljubljani, a zatim su, tokom dve godine koncertnih aktivnosti, usledili nastupi u Beču, Cirihu, Minhenu, Frankfurtu, Stokholmu, Njujorku, Čikagu, Torontu, Skoplju, Novom Sadu, Budvi, Dubrovniku, Puli, Zagrebu, Splitu, Rijeci,Tuzli, Mostaru, Bihaću i drugim gradovima širom sveta – od Aljaske do Australije.

Izvor: blic.rs i danas.rs

Vesti – Feel Belgrade