Taš klizalište – arena za sličuge u srcu prestonice

  • Vesti

Taš klizalište – arena za sličuge u srcu prestonice

Taš klizalište / Stadion Tašmajdan klizalište / Ajs et Taš Beograd / Novogodišnji program u Beogradu / Taš klizalište 2016 – Spektakularnim nastupom klizačkog kluba “Helena Pajović” i koncertom hora “Čarolija” u četvrtak je svečano otvoreno klizalište na stadionu “Tašmajdan”. Posle 37 godina led se ponovo zacaklio u nekada kultnoj areni za sličuge, a svi posetioci mogli su besplatno da se provozaju.

U zanosnim kostimima i sa savršeno izvedenim piruetama led su prve probile klizačice i otvorile kapije ledene dvorane. Potom su uz taktove prazničnih melodija članovi dečjeg hora “Čarolija” zagrejali dlanove i glasne žice posetilaca, nakon čega su klizači mogli da se sjure na klizavu podlogu.

– Potrudili smo se da zimskim festivalom “Ajs et Taš” zadovoljimo ukuse svih generacija – kaže Milan Novović, direktor SRC “Tašmajdan”. – Pripremili smo razne sadržaje za decu, sa bogatim muzičkim, scenskim i animacionim programom. Mališane očekuje sjajna zabava uz klovnove, animatore, mađioničare, predstave, kao i poseban doček Deda Mraza. Osim maskenbala, revijalnih hokejaških utakmica, umetničkog klizanja i retro-žurki uz muziku pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina, posetioci će imati priliku da učestvuju u humanitarnim akcijama, dok smo za školarce obezbedili značajan broj besplatnih termina.

Stariji Beograđani ponovo su obuli klizaljke i kao nekad “zaplesali” na “Tašu”. U razgovoru i “vožnji” evocirali su uspomene koje ih vežu za nekadašnje klizalište i prepričavali anegdote sa ovog kultnog beogradskog sastajališta. Prve ljubavi, prijateljstva koja i danas traju stekli su na ovom ledu.

– Išao sam u Petu beogradsku gimnaziju i sa časova pravo dolazio na klizanje – kaže Aca Hadži-Antić. – Ovde se puštala najbolja muzika, i dolazili smo da “čujemo svet”, jer su se najnoviji svetski hitovi emitovali baš tu. Drago mi je da će ovo klizalište ponovo zaživeti.

U sadržajima najveće prestoničke ledene arene Beograđani će moći da uživaju do 15. februara, a ulaz za sve posetioce će biti 300 dinara. Cena porodične karte koja uključuje roditelje i dvoje dece je 600 dinara, dok će za jednog roditelja i jedno dete biti 450 dinara.

IZVOR: novosti.rs

FOTO: Beoinfo

Vesti – Feel Belgrade