Ovako će Srbija biti predstavljena strancima

  • Vesti

Turistički vodič kroz Srbiju – Ovako će Srbija biti predstavljena strancima

Turistički vodič kroz Srbiju / Turistička publikacija o Srbiji / Srbija turizam / Vodič kroz Srbiju / Šta posetiti u Srbiji – Manastir Manasija, Đavolja varoš, Viminacijum, Fruška Gora… samo su neke od lokacija čiji obilazak obavezno preporučuju autori turističke publikacije o Srbiji koja će se u svetskim knjižarama pojaviti za dve nedelje, tačnije 3. oktobra.

Prvi put u svetskim knjižarama naći će se turistička publikacija o Srbiji, renomiranog izdavača DK. Ova britanska kuća, deo “Pingvin rendom haus”, poznata je po izdavanju detaljnih ilustrovanih vodiča iz edicije “Ajvitnes travel” koji turistima daju sveobuhvatne informacije o željenoj destinaciji.

Turistički vodič kroz Srbiju – Na 176 strana kvalitetne štampe, bogato opremljena fotografijama i kvalitetnim i detaljnim ilustracijama pojedinih lokaliteta, predstavljena je Srbija, podeljena u šest geografskih celina (Beograd, centralna, zapadna, severna istočna i južna Srbija), sa svim svojim prirodnim lepotama, istorijskim i kulturnim znamenitostima, arhitekturi, umetnosti, običajima, festivalima, sajmovima…

Tu su, naravno, i krajnje praktični saveti od toga gde odsesti i jesti, preko informacija o valuti i javnom transportu, do bezbednosnih upozorenja i saveta šta da radite ako vam je potreban lekar.

Na kraju knjige nalazi se i kratak rečnik sa frazama koje svakom turisti mogu da pomognu u svakodnevnoj komunikaciji pri prijavljivanju u hotel, u šopingu, u restoranu, na ulici, u prevozu, kao i kratko uputstvo kako se izgovaraju glasovi srpske azbuke.

Knjiga nudi desetine lokacija koje treba obići, i to najbolje u periodu između kasnog proleća i rane jeseni. Zima se ne preporučuje “osim ako niste avanturistički nastrojen sportski entuzijasta na ski vikendu”.

Ali za one koji nemaju vremena, ili živaca da sami organizuju svoje putovanje, nude i dve ture – dvodnevnu po Beogradu i desetodnevnu po celoj Srbiji.

Turistički vodič kroz Srbiju – Knjiga je štampana u 10.000 primeraka, od kojih će se 5.000 naći u prodaji u svetskim knjižarama po ceni od 13,99 funti. Ostatak knjiga biće deljen kao poklon zvaničnim gostima države Srbije. Cena štampanja knjige u Kini, koju je, inače platila Turistička organizacija Srbije, je 77.650 britanskih funti.

IZVOR: blic.rs

Vesti – Feel Belgrade