Beograd u trci za izbor najboljih turističkih destinacija

  • Vesti

Najbolje destinacije jugoistočne Evrope i Mediterana – Beograd u trci za izbor najboljih destinacija 

Najbolje destinacije jugoistočne Evrope i Mediterana / Beograd turizam / Beograd najbolja destinacija / Turisticki gradovi preporuka – Beograd je u trci za izbor najboljih destinacija u turizmu jugoistočne Evrope i Mediterana za 2016. u letnjoj sezoni i kategoriji kontinentalnog turizma, koja je počela obilaskom Međunarodne turističke patrole Sacen International – Međunarodnog turističkog saveza.

Patrole su obišle Barselonu, Nicu, Atinu, Veneciju, Opatiju, Beč, Prag, Portorož, Poreč, Dubrovnik, Herceg Novi, Budvu, Skadar, Ohrid i Beograd i Đerdap, čime su ta turistička mesta započela trku za neku od nagrada u turizmu jugoistočne Evrope i Mediterana za 2016, saopštio je Međunarodni turistički savez.

Predsednik Sacen International Dragan Gligorijević, koji predvodi patrole, na koferenciji za medije je rekao da je zadovoljan kvalitetom letnje turističke sezone u regionu jugoistočne Evrope i Mediterana.

Uprkos svim nedaćama koje su pogodile turizam – od migrantske krize, terorističkih napada, ekonomske krize i virusa, turističke privrede beleže blagi porast i dobre rezultate.

Prema njegovim rečima, Španija je za sada ubedljivo najbolja na Mediteranu, a Venecija je u potpunosti odbranila titulu najboljeg u primorskom turizmu regiona.

Takođe, Dubrovnik prednjači u organizaciji kulturnih događaja, Trebinje u vinskom turizmu, Beč u masovnom turizmu regiona, Đerdap u etno-ekološkom turizmu, Banjaluka kao najgostoljubivije turističko mesto regiona, Mediteransko-zdravstveni centar Igalo u banjsko-zdrastvenom turizmu, dok Beograd prednjači u kontinentalnom turizmu.

Posebno prijatno iznenađenje bio je Đerdap, koji je s Dunavom, rumunskom i srpskom obalom, ozbiljan kandidat za šampiona etno-ekološkog turizma 2016. godine u regionu jugoistočne Evrope i Mediterana.

Najbolje destinacije jugoistočne Evrope i Mediterana – Nekoliko kandidata nominovano je iz više država u kategoriji: “Vitez kulinarstva 2016. godine jugoistočne Evrope i Mediterana”, a gotovo da je sigurno da novi vitez kulinarstva za 2016. godinu dolazi iz Francuske.

Đerdap i Beograd su u trci s Barselonom i Istrom za turistički oskar “Zlatno turističko srce”.

Od ove godine u Međunarodnu turističku akciju “Biramo najbolje u turizmu”, kako se ističe, uključen je i Mediteran sa svojim destinacijama u svih 15 kategorija.

Gligorijević je podsetio da je 2016. godina 26. izbora najboljih, turističih oskara – Zlatnog turističkog srca.

Svečano uručenje prestižnog priznanja – turističkog oskara “Zlatno turističko srce” planirano je za kraj aprila 2017. godine u Veneciji na otvaranju letnje turističke sezone 2017. – Najbolje destinaciji jugoistočne Evrope i Mediterana

Pogled na BeogradFeel Belgrade