Mesta sa kojih je najlepši pogled na Beograd

  • Vesti

Pogled na Beograd – Najlepša mesta u gradu

Pogled na Beograd / Najlepša mesta sa pogledom na Beograd / Vidikovac Beograd / Panarama Beograda –  Beograd se baškari na 29 brežuljaka. Predstavljamo vam mesta sa kojih pogled puca u daljinu, a koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Vidikovac na Bežaniji

Iznad Tošinog bunara, sa brdašca na Bežanij prostire se pogled na Novi Beograd. Na tom mestu se nalaze i dva kafića, te možete istovremeno da uživate u ukusu svog omiljenog napitka i pogledu na grad. Mesto se nalazi iznad autoputa, te ukoliko odlučite da odete u večernjim satima oduševiće vas panorama. Ulični lampioni pružiće vam osećaj izmeštenosti iz prostora. Autobusi na linijama 45, 71, 601 i 602 saobraćaju skoro do ovog mesta. Od stanice će vam trebati 10 minuta lagane šetnje do Ulice vajara Živojina Lukića sa koje se prostire pogled. Tu se nalazi i stadion FK Bežanija, te možete da se zabavite i nekom sportskom aktivnoću.

Gardoš u Zemunu

Naselje i uzvišica na teritoriji Zemuna, smešteno na obroncima istoimenog brda, predstavlja srce Zemuna. Toranj i stara arhitektura čine ovo mesto posebnim, a pogled koji se priža na Dunav je nesvakidašnji. Na Gardošu možete da uživate u nekom od ribljih specijaliteta. U večernjim satima Dunav izgleda strašnije, obgrljen svetiljkama sa svih strana izgleda kao da se ljubi sa nebom, negde u daljini. Gradski saobraćaj na linijama 17, 45, 705 73, 83, 84 saobraćaju do Zemuna, ali do Grobljanske ulice moraćete malo da prošetate, kako biste videli kulu Sibinjanin Janka.

Avalski toranj

Ukoliko nemate sopstveni prevoz, autobus na liniji 400 odvešće vas na 16 kilometara od Beograda, do tornja na Avali sa kog se pruža pogled na Šumadiju.

Uz kolač i panoramu odmarajte u kafiću koji se nalazi na 119 metara, a do kog se možete popeti liftom. Sa sprata iznad pogled je još lepši, a možete da iskoristite i neku od optičkih sprava koje se koriste za detaljnije razgledanje.

Najbolje je da na Avalu odete kada je lep i sunčan dan, a slika Beograda će vam ostati još dugo u očima.

Ski staza na Košutnjaku

Košutnjak je omiljno mesto mnogim Beograđanima, kako zbog prirode tako i atmosfere ali i pogleda na grad. Sa ovog mesta pogled se proteže preko mosta na Adi, ka drugim krajevima Beograda.

Slika mosta koji spaja dve obale izgleda neverovatno, a krovovi sićušno kao da je reč o igračkama. Tokom noći imaćete utisak kao da je na grad sletelo milion svitaca, a ukoliko ožednite ili ogladnite tu je i restoran.

Autobusi na linijama 23 i 53 saobraćaju do Košutnjaka, a kada već idete do tamo iskoristite i da prošetate utabanim stazama koje su u ovo doba godine pokrivene opalim lišćem.

Kalemegdan

Ovo lepo mesto u samom srcu grada omiljeno je kako namlađim tako i onim starijim Beograđanima.  Sa Pobednika se pruža pogled na ušće reka, Zemun i deo Novog Beograda. Bilo koje godišnje doba da je u pitanju uživaćete u pogledu koji smiruje. Do Kališa možete da dođete tramvajem broj 2.

Pogled na BeogradFeel Belgrade

Preuzeto sa : Blic.rs