Beogradski sajam turizma – Beogradske vesti

Beogradski sajam turizma / Sajam turizma u Beogradu / Sajam turizma Beograd

  • Vesti

Beogradski sajam turizma / Sajam turizma u Beogradu / Sajam turizma Beograd

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Ove godine je održan od 19. do 22. februarta. Sajam Turizma u Beogradu već više od 30 godina ispunjava svetske standarde u poslovanju dok kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posetilaca. Ovogodišnji međunarodni sajam turizma u Beogradu oborio je sve rekorde po broju posetilaca, prodatih turističkih aranžmana, izlagača i predstavnika medija koji su sajam pratili. Kao i prethodnih godina najpopularnija je Grčka, za sada naši turisti idu najviše na Halkidiki, odnosno na prvi prsten Halkidikija – Kasandru, mada se sve više ljudi preusmerava i na Sitoniju.
Beogradski sajam turizma – Prethodne godine na Sajmu turizma svoju ponudu predstavio je 1031 izlagač, a  broj posetilaca premašio je 62 hiljade. Međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje više od 290 inostranih izlagača (hoteli, agencije, regioni. zemlje itd) iz 53 zemlje…
Od 2003. godine član je Evropske asocijacije turističkih poslovnih sajmova – ETTFA. Kvalitet je ovu manifestaciju „učlanio“ u još jednu prestižnu organizaciju – Svetsku asocijaciju turističkih poslovnih sajmova – ITTFA.
Takođe, pod okriljem Sajma turizma (od 2005. godine) održali su se Sajam ugostiteljske opreme – HORECA i Međunarodni sajam vina – BEOWINE.

Beogradski sajam turizma – Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, predstavlja se od 2010. godine na Beogradskom sajmu. Pored domaćih vinara na Sajmu učestvuju i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.

Na jednom mestu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo „piće bogova“. U ponudi je i kompletna oprema za vinogradarstvo i vinarstvo.

Hvala vam na poseti…

Beogradski sajam turizma / Sajam turizma u Beogradu / Turistički sajam u Beogradu

FeelBelgrade.com – Feel the difference!