Beograd prvi na listi destinacija koje bi trebalo otkriti

  • Vesti

Prestižni američki časopis o putovanjima Condé Nast Traveler uvrstio je Beograd na listu 14 uzbudljivih svetskih destinacija koje bi trebalo otkriti u 2017. godini. To su mesta na koja sada idu najveći avanturisti, piše CN Traveler na svom sajtu, pozivajući čitaoce da ih posete “pre nego što svi ostali stignu”.

Beograd je užurban balkanski grad, poznat po bogatom noćnom životu (na, neizbežnim, splavovima), ali i po živoj umetničkoj i dizajnerskoj sceni u usponu. U tekstu se, u tom kontekstu, posebno pominje Savamala i Čumićevo sokače, odnosno Belgrade Design District.

I pored toga što zatvoreni Muzej savremene umetnost “još uvek skuplja prašinu”, u gradu postoji mnogo galerija i muzeja u kojima se može videti umetnost.

CN Traveler čitaocima preporučuje da u trenutku odmora prošetaju Beogradskom tvrđavom koja se prostire iznad ušća Save u Dunav, gde ćete “u gradu koji samouvereno gleda napred, moći da sagledate njegovu dugu i istrajnu istoriju”.

Beograd prvi na listi destinacija koje bi trebalo otkriti

Kompletna lista preporuka sadrži 14 gradova i destinacija (među kojima je i crnogorska obala), pa se može reći da se Beograd našao u lepom društvu u kome su i neki prilično egzotični gradovi. Preostalih 13 mesta na listi zauzimaju:

Dakar, Senegal

Baku, Azerbejdžan

Stepancminda, Kavkaz, Gruzija

Panama Siti, Panama

Manila, Filipini

Teheran, Iran

Montevideo, Urugvaj

Crnogorsko primorje, Crna Gora

Ulanbator, Mongolia

Farska Ostrva

Rangun, Mjanmar

Čenaj i Pondišeri, Indija

Nosi Mangabe, Madagaskar.

 

IZVOR: b92

FOTO: Serbia Incoming