Zemunski vinski trg 2016

  • Dogadjaji

Zemunski vinski trg 2016 – za sve ljubitelje dobrog vina

Zemunski vinski trg 2016 / Velki trg u Zemunu / vinske manifestacije u Zemunu / Vinske manifestacije u Beogradu / Turistička ponuda Zemuna i Beogarda – I ove godine, u subotu i nedelju, 2. i 3. jula od 18.00 do 23.00, četvrti put zaredom, održaće se na Velikom trgu u Zemunu. Na trgu pijaci, u prelepom ambijentu ispred fontane, ova vinsko-kulturološka manifestacija polako postaje tradicija koja upotpunjuje turističku ponudu Zemuna i Beograda. Ona ne samo da okuplja i podstiče proizvodnju domaćih vina već i obogaćuje ukupnu turističku ponudu  grada.

– Ono što strane turiste privlači Beogradu svakako je bogata gastronomska ponuda, raznolikost, multikulturalnost. Na festivalu će se predstaviti vodeće srpske vinarije, dok su ovakve manifestacije zanimljive kako Beograđanima tako i turistima, koji zaista uživaju u degustaciji kvalitetnih vina, ali i u bogatom kulturno-umetničkom programu – istakla je sekretarka za privredu Tijana Maljković

Ovaj deo Zemuna pored Dunava nosi epitet boemskog mesta. Opevan je u brojnim pesmama, a bogata ponuda koju će prirediti izlagači dovoljan je motiv da se što veći broj građana prestonice pojavi u petak i subotu na ovom mestu.

Na manifestciji će se predstaviti oko 20 vinarija sa više od 100 vrsta vina. Posetioce će u petak zabaviti istaknuti vokalni solista Čeda Marković, dok će u subotu nastupiti KUD „Branko Radičević“ iz Zemuna.

Osim u degustaciji vina i rakije, posetioci će moći obe večeri od 19.00 da uživaju i u narodnoj muzici i pesmi u izvođenju grupe Teodulija i Ćiribu ćiriba.

Zemunski vinski trg biće otvoren od 18.00 do 23.00, na atraktivnoj lokaciji u starom jezgru Zemuna, gde se nalazi veliki broj renomiranih ugostiteljskih objekata.

Zemunski vinski trg organizuju Srpsko vino i Beogradske pijace.  Manifestaciju podržavaju Grad Beograd, Sekretarijat za privredu, TOB, GO Zemun i Udruženja vinara i vinogradara Srbije – VIVIS.

Izvor: Dan u Beogradu

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade