Tašmajdan: „Noć muzike“ za dž 1. septembra

  • Dogadjaji

U petak, 1. septembra od 20.30, na stadionu Tašmajdan biće održana kulturna manifestacija „Noć muzike“.

Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, kao i dečji hor Kolibri pružiće priliku posetiocima da besplatno uživaju u magičnom koncertu na stadionu Tašmajdan.Za dž

Posle uspeha prve „Noći muzike“ organizovane prošle godine, Grad Beograd će ponovo organizovati ovu izuzetno popularnu manifestaciju.

Predstavnik organizatora manifestacije „Noć muzike“ Milan Tavčar zahvalio je svim partnerima i saradnicima i apelavao na posetioce da dođu na vreme i zauzmu svoja mesta, pošto je prošle godine, po proceni, van stadiona ostalo 4.500 građana.

„Noć muzike“ za svetski Beograd

– Sigurni smo da druga „Noć muzike“ potvrđuje želju kako organizatora tako i Beograđana da naš grad dobije tradicionalnu manifestaciju kulturne muzike, koja će nas svrstati u red velikih svetskih metropola kao što su Beč, Berlin, Njujork i London. I ove godine će više od 15.000 posetilaca biti u mogućnosti da svoje leto oplemeni sjajnim notama klasične muzike – rekao je Tavčar.

Monika Lašanc, iz muzičke produkcije RTS-a, istakla je da ove godine postoji težak zadatak da se nadmaši i poboljša prošlogodišnja „Noć muzike“.

– Odlučili smo da posetiocima ove godine priredimo muzičko putovanje oko sveta. Obuhvatili smo sve kontinente i kompozicije 20 zemalja, kao što su kan kan, sirtaki, italijanska muzika, i naravno srpska muzika. Imaćemo i specijalne goste, a najavićemo samo najmlađe – hor Kolibri. Ovaj muzički spektakl je ujedno i otvaranje sezone Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a i nadam se da će posetioci ovaj događaj prihvatiti kao poziv da naše koncerte posećuju i tokom sezone – objasnila je Monika Lašanc i otkrila da možemo očekivati i inostrane izvođače. (Beoinfo)