Slobodna zona 2016

  • Dogadjaji

Slobodna zona 2016 – Pedeset filmova iz celog sveta

Slobodna zona 2016 / Filmovi u Beogradu / Filmski festival u Beogradu / Slobodna zona filmovi / Slobodna zona Sava centar  – Dvanasto izdanje festivala Slobodna zona obuhvatiće 50 igranih i dokumentarnih ostvarenja iz celog sveta.

Ove jeseni, od 10. do 15. novembra, Slobodna zona biće održna u bioskopima Beograda, Novog Sada i Niša.

Novo ostvarenje čileanskog reditelja Pabla Laraina „Neruda“, biće simultano prikazano na svečanom otvaranju Slobodne zone 2016 u Sava centru, bioskopu Arena u Novom Sadu i Vilin grad u Nišu.

Slobodna zona od ove godine dobija i takmičarski karakter. Stručni žiri će dodeliti nagradu – za koju će se podjednako boriti dokumentarni i igrani filmovi – i to za Najbolji angažovani film u Regionalnoj i Međunarodnoj konkurenciji, kao i nagradu Human rights žirija.

Nagradu za Najbolji film u okviru selekcije 14+, dodeliće srednjoškolski žiri – Slobodna zona Junior. Već tradicionalna Nagrada publike festivala Slobodna zona, biće dodeljena filmovima koji su tokom festivala ostavili najsnažniji utisak na posetioce. Najvernija publika festivala se i ove godine poziva da svojim recenzijama prenese jedinstveni pogled na neki od filmova sa ovogodišnjeg programa i konkuriše za Nagradu za publiku.

Ulaznice za otvaranje, tj. film „Neruda“, možete kupiti na biletarnicama Sava centra i Eventima po ceni od 500 RSD.

Izvor: danubeogradu.rs

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade