Šeširijada 2016

  • Dogadjaji

Šeširijada 2016 –  U Skadarliji u subotu Međunarodni šešir-fest

Šeširijada 2016 / Međunarodni šešir-fest / Fesitvali u Beogradu / Šeširijada u Skadarliji / Šeširijada Beograd / Međunarodni šešir-fest „Šeširijada 2016” održaće se u subotu, 23. jula, u Skadarliji. Organizatori su Društvo „Skadarlija” i Turistička organizacija Beograda. Oni će toga dana podsetiti Beograđane i turiste na vreme kada je u Skadarliji, najpoznatijoj boemskoj četvrti, bilo nezamislivo biti bez šešira, bilo da ste Đura Jakšić ili Žanka Stokić, dama ili gospodin u provodu, devojčica ili dečak u šetnji.
Duž cele Skadarske ulice od 17 časova odvijaće se kulturno-umetnički program. Pozornica će se nalaziti ispred Kuće Đure Jakšića, gde će se održavati plesne tačke, koncerti violine i harmonike, slušati starogradska muzika, čitati aforizmi i anegdote iz istorije ove čuvene ulice.
Proglašenje najlepšeg muškog, ženskog i dečjeg šešira planirano je u 19.30 časova, a ocenjivaće se i najbolji starogradski, etno, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir. Posetioci koji budu želeli da oprobaju sreću, imaće priliku da učestvuju u lutriji „Miš beli, sreću deli” u 20 časova ispred Kuće Đure Jakšića.
Manifestacija će početi defileom od restorana „Dva bela goluba” sa tamburaškim orkestrom na čelu. Pored domaćih šeširdžija, učestvovaće i gosti iz Bjeljine, Banjaluke, Ohrida, Herceg Novog, Zagreba, Opatije i Portoroža.
Svečano zatvaranje manifestacije je u 21 čas.

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade