Noć muzeja u Beogradu 2016

  • Dogadjaji

Noć muzeja u Beogradu 2016 – Omiljena manifestacija Beograđana

Noć muzeja u Beogradu 2016 / 13. Noć muzeja u Beogradu / Noć muzeja u Srbiji / Beogradski muzeji / Kulturne manifestacije Beograd   Jedna od najposećenijih i najomiljenih kuluturnih manifestacija u Beogradu održaće se po trinaesti put u Beogradu i to 21. maja na više od 60 lokacija u gradu. Kao i svih prethodnih godina posetioce očekuju zanimljive postavke  savremene umetnosti kao i sadržaji namenjeni  najmlađim posetiocima.

Noć muzeja u Beogradu 2016 – Muzej jugoslovenske kinoteke, Arte galerija, Legat Petra Lubarde, Muzej afričke umetnosti Dečji muzej i Naučni centar, Muzej nauke i tehnike, JP Beogradska tvrđava, Stambol kapija, samo su neki od prostora u kojima će ljubitelji umetnosti moći da užvaju i to od 17h časova pa sve do sat iza ponoći. Tradicionalno, Noć muzeja održaće se i u ostalim gradovima Srbije sa preko 250 različitih sadržaja, a kako organizatori najvljuju  posetioci će moći da se uvere da je 13 sasvim bezopasan broj, a 13. Noć muzeja najbolja do sada.

Noć muzeja u Beogradu 2016 –  Pretprodajna cena ulaznica iznosi 400 dinara, dok će na dan manifestacije, 21. maja, cena iznositi 450 dinara. Ulaznice možete nabaviti na  svim prodajnim mestima CS Eventima. Kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Uz tradicionalnu podršku Direkcije za javni prevoz grada Beograda, ulaznica za Noć muzeja će na dan manifestacije važiti kao putna isprava na svim linijama gradskog prevoza u periodu od 16 časova do ponoći. Ovogodišnja Noć muzeja održava se 21. maja u skladu sa datumom koju je odredila Evropska Noć muzeja sa sedištem u Parizu. Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Noć muzeja u Beogradu 2016 / 13. Noć muzeja u Beogradu / Noć muzeja u Srbiji / Beogradski muzeji / Kulturne manifestacije Beograd