Belgrade Techno Festival u Barutani

  • Dogadjaji

Belgrade Techno Festival u Barutani – Muziča dešavanja u Beogradu

Muziča dešavanja u Beogradu / Techno Festival /  Techno Festival u Beogradu / Beogradski Techno Festival / Prvi Techno Festival u Beogradu / Techno Festival u Barutani – U petak i subotu, 16. i 17. septembra, biće održan prvi Belgrade Techno Festival u Barutani, gde će se okupiti najbolji domaći techno didžejevi i producenti.

Na najlepšoj beogradskoj pozornici pod vedrim nebom ljubitelji techno muzike imaće priliku da uživaju na prvom ikada all-techno festivalu u Beogradu.

Od čuvene Industrije, preko Bejsmenta pa do Barutane, Beograd je oduvek negovao techno kulturu i njene „hramove“ – klubove u kojima se uvek kvalitetno rejvovalo sve do jutra. Krajem ove nedelje, Beograd dobija događaj koji sasvim sigurno zaslužuje, sa „apsolutno ludim lajnapom“ – najavljuju organizatori.

Imena učesnika festivala potvrđuju da će ovo biti jedan od najboljih techno događaja ove godine!

Na Belgrade Techno Festival-u sigurno nastupiti Mark Wee, Filip Xavi, Speedy, Alexandar Ivkovic, Luka Concrete, Sugar Lobby, Vlada Janjić, Gordan Paunović, MKDSL (live) i Mihajlo (xlive).

Mark Wee je jedan od pokretača domaćeg techno zvuka i čovek sa bogatom karijerom tokom koje je bio rezident u sada već epskim beogradskim klubovima poput Industrije, Akademije i Plastika. Gordan Paunović, Vlada Janjić i MKDSL su veterani scene o kojima se, manje-više, sve zna.

Ostatak ekipe je podjednako važan sastojak u magiji domaće techno scene: Speedy je vlasnik techno etikete Lucky Light LTD, gde u saradnji sa poznatim svetskim velikanima techno scene objavljuje svoju muziku; Filip Xavi je delio scenu sa techno velikanima poput Rodhada, Surgeona i Oscara Mulera;Aleksandar Ivković je nezaobilazni činilac techno scene još od sredine devedesetih; Luka Concrete, kako mu DJ ime i kaže, stoji iza legendarne domaće tehno DJ organizacije „Concrete“.

Sugar Lobby je DJ-ica iz Beograda koja je, posle više od deset godina na klupskoj sceni iskusila promene koju krasi jedinstveni stil mikasanja. Nastupala je u Srbiji, celom regionu i na festivalima u Poljskoj i Nemačkoj. Mihajlo je precizno definisao sopstveni muzički stil od samog početka svoje karijere, i možemo ga opisati u jednoj rečenici: techno u svim oblicima i formama. Osnivač je poznate organizacije Hear It. Feel It. Move It. koja se bavi planiranjem i realizacijom techno žurki.

Ulaz za obe večeri je besplatan do ponoći, a posle toga cena ulaznice će biti 500 RSD.

IZVOR: DANUBEOGRADU.RS

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade