MATIJA DEDIĆ – “MATIJA SVIRA ARSENA”

  • Dogadjaji

Jedan od vodećih pijanista i džez muzičara sa ovih prostora Matija Dedić održaće koncert na Sceni Sava Centra u subotu 20. maja 2017. godine sa početkom u 20 časova.

Koncert “Matija svira Arsena” kao Beogradska koncertna promocija istoimenog kultnog albuma  biće održan u sklopu proslave 40. godina postojanja Sava centra.

Album “Matija svira Arsena”, osmišlјen kao dirlјiva muzička posveta njegovom preminulom ocu, neponovlјivom Arsenu Dediću, postiglo je niz fantastičnih trijumfa, Album je proglašen albumom godine, osvojio je 5 muzičkih nagrada “Porin” a dobio je još i nagrade za najbolјe izvođenje džez muzike (“Ni ti ni ja”), najbolјi aranžman(“Kuća pored  mora”), najbolјi instrumentalni album, te najbolјe instrumentalno izvođenje izvan klasične i džez muzike (Matija i Miroslav Tadić za kompoziciju “Ne plači”).

Publika će na koncertu u Sava Centru imati priliku da čuje nezaboravna izvođenja vanvremenskih hitova Arsena Dedića na kojima su se na redak način stopili izuzetan emocionalni sadržaj i vanserijsko muzičko umeće i pijanistička virtuoznost  Matije Dedića, naslednika muzičke  tradicije slavnih roditelјa.

Datum: 20 maj 2017 20:00

Prostor: Scena Velike dvorane

Cena ulaznice: 1500 dinara