Mariza u Beogradu 7. decembra

  • Dogadjaji

Popularna fado pevačica Mariza još jednom će održati koncert u Sava centru, 7. decembra od 20.30.

Najveća svetska zvezda fado muzike vraća se posle višegodišnje pauze u prestižnu beogradsku dvoranu sa novim pesmama sa aktuelnog albuma „Mundo“.

– Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno naglasak koncerta će biti na ovom albumu. Mundo znači svet. To je pozivnica ljudima da uđu u moj muzički svet i pokušaju da saznaju kakva sam to osoba danas – objašnjava Mariza.

Ulaznice za koncert Marize 7. decembra na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim koštaju 1.300, 1.800, 2.500, 3.000 i 3.500 RSD.

Mariza – jedinstven, bogat, beskrajno osećajan glas…

Pevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po osobenoj harizmi i kratkoj kosi, pevačku karijeru počela je albumom „Fado en mim“ (2001), a usledili su svetski uspešni „Fado Curvo“ (2003) i „Transparente“ (2005).

Titulu kraljica fada – specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je po mišljenju mnogih zaslužila i albumima „Terra“ (2008) i „Fado Tradicional“ (2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama kao što su pariska Olympia, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku…

Marizino aktuelno izdanje je „Mundo“ (2015) – album putovanja, gde se od Kapoverdskih ostrva u „Padoce de Céu Azul” stiže do flamenka u pesmi „Adeus” i dodira tanga u „Caprichosa”. Zahvaljujući Marizinom beskrajno osećajnom glasu, ovaj album nas uverava da živimo u zaista malom svetu, u kome nas ne ograničavaju daljine, prostor i vreme.

„Mundo“ donosi novi fado, hrabar, eksperimentalni fado koji pomera granice… U svom glasu, svojoj duši, svojoj strasti Mariza i dalje nosi fado. „Mundo“ je Marizin šesti album, prvi posle petogodišnje pauze, tokom koje je Mariza postala majka.

– Svaka žena kad rodi stekne drugačiji pogled na život i svet. Osećamo se zrelije i imamo više odgovornosti. Rođenje deteta je na mene imalo ogroman uticaj i zato je ovaj album potpuno drugačiji u odnosu na prethodne – objašnjava Mariza.