Beograd domaćin kvalifikacionog turnira za OI

  • Dogadjaji

Kvalifikacioni turnir u Belgradu za OI – borba za Rio

Kvalifikacioni turnir u Belgradu za OI / OI kvalifikacije u Begradu / Kvalifikacioni turnir za Rio u Beogradskoj Areni – Beograd će od 4. do 9. jula biti domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira za plasman muških reprezentacija na ovogodišnje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Preostala dva održaće se u Italiji i na Filipinima. Kvalifikacioni turnir održaće se u Beogradskoj areni.
Svetska kuća košarke FIBA, donela je odluku da upravo Srbiji dodeli domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Kandidati za organizaciju turnira bili su još Turska, Nemačka i Češka.

Na svakom od tri kvalifikaciona turnira učestvovaće po šest reprezentacija, a pobednik svakog turnira obezbediće plasman na OI u Rio de Žaneiro u Brazilu, koje su na programu od 5. do 21. avgusta.

Kvalifikacioni turnir u Belgradu za OI će igrati: Srbija, Italija, Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portoriko, Novi Zeland, Iran, Japan, Filipini, Senegal, Tunis i Angola, dok će naknadno biti odredjena preostala tri učesnika kvalifikacija.
U muškoj konkurenciji, plasman na Olimpijske igre već su izborili Brazil kao domaćin, SAD kao svetski šampion, finalisti prethodnog Evropskog prvenstva Španija i Litvanija, Australija, Kina, Nigerija, Argentina i Venecuela.

Domaćin kvalifikacionog turnira za žene biće Francuska. Ženska reprezentacija Srbije obezbedila je olimpijsku vizu osvajanjem šampionata Evrope u Mađarskoj.
Kvalifikacioni turnir u Belgradu za OI – Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije, kao i putem internet stranice Eventima.
Ponedeljak, 4. jul
18:00 – Japan – Letonija
21:00 – Srbija – Portoriko

Utorak, 5. jul
18:00 – Portoriko – Angola
21:00 – Letonija – Češka Republika

Sreda, 6. jul
18:00 – Angola – Srbija
21:00 – Češka Republika – Japan

Petak, 8. jul
18:00 – Polufinale
21:00 – Polufinale

Subota, 9. jul
21:00 – Finale

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade