Koncert Parnog valjka u Beogradu

Koncert Parnog Valjka u Beogradu

  • Dogadjaji
  • Dogadjaji

Koncert Parnog Valjka u Beogradu / Koncerti Parnog valjka u Beogradu / Koncerti povodom 40 godina karijere Parnog valjka u Beogradu – Grupa Parni Valjak ovog novembra 2015. godina za Beograđane sprema dva velika spektakla. Povodom obeležavanja 40 godina karijere 27. i 28. novembra, pod zajedničkim imenom „Oba lica ljubavi“ za sve fanove održaće se dva produkcijski potpuno različita koncerta.
Parni valjak je zagrebački rok sastav osnovan 1975. u Zagrebu, koji je još uvek aktivan, iako je pravio pauzu 1988. godine, a zatim bio i rasformiran u periodu 2005. do 2009. godine. Grupu osnivaju Husein Hasanefendić i Jurica Pađen uz pomoć Vladimira Mihaljeka Mihe, nekadašnjeg menadžera Bijelog dugmeta i Grupe 220, pa je tada vladalo mišljenje da je Parni valjak zagrebačka verzija Bijelog dugmeta. Njima se nešto kasnije pridružuju Zlatko Miksić Fuma kao bas gitarista, Aki Rahimovski kao vokal i bubnjar Srećko Antonioli.
Koncert Parnog Valjka u Beogradu Hala sportova – Koncert „Bez struje“ održaće se 27. novembra u Sava Centru, a koncert „Elektrika“ sutradan, 28. novembra na mestu gde je sve počelo u Hali sportova, što će samo potvrditi činjenicu da u 40. jubilarnoj godini, Parni Valjak zvuči bolje nego ikada.
Tog davnog 29. novembra 1975. godine u beogradskoj Hali sportova Parni Valjak je održao prvi koncertni nastup u svojoj karijeri, koja traje već 40 godina i koju je obeležio veliki broj neprolaznih hitova i stotine vrhunskih koncerata. Budući da se ove godine navršava još jedan značajan jubilej za Parni Valjak – 20 godina od prvog legendarnog koncerta “Bez struje  – Live in ZKM“, svi ljubitelji i poštovaoci benda imaće jedinstvenu priliku da uživaju na koncertu pod nazivom „Bez struje“ .
Koncert Parnog Valjka u Beogradu Sava centar – Akustična verzija koncerta u Sava centru biće idealna prilika za najiskrenije fanove Parnog Valjka da u intimnijoj atmosferi uživaju u svim najvećim hitovima benda poput „Jesen u meni”, „Godine prolaze“, „Sve još miriše na nju“, “Dođi”, “Ljubavna”….
Parni Valjak je bend koji odlikuje da zvuče bolje neko ikada, da Aki peva i dalje na vrhunskom nivou ceo koncert od početka do kraja, da je njihova energija koju emituju sa bine retko viđena i sve to nakon 40 godina bavljenja muzikom i koncertima. I dan danas, svakodnevno u svojoj prostoriji za vežbanje provode 4 do 5 sati.
Cene ulaznica za koncert u Sava Centru su od 2.100,00 do 3.900,00, a za koncert u Hali sportova od 1.800,00 do 2.900,00 dinara.
Najverniji fanovi Parnog Valjka koji budu kupovali paket ulaznica za oba koncerta dobijaju dodatni popust od 10%.

Tekst preuzet sa: savacentar.net