Koncert Josipe Lisac 2017

  • Dogadjaji

Koncert Josipe Lisac 2017 – 50 godina karijere

Koncert Josipe Lisac 2017  / Jospia Lisac koncert u Sava centru /  Sava centar koncerti 2017 / Jospia Lisac u Beogradu / Josipa Lisac 50 godina karijere – Za Dan zaljubljenih, 14. februara 2017. godine, u Sava centru će Josipa Lisac održati prvi u nizu koncerata u regionu kojima proslavlja 50 godina karijere.

– Najlepši su susreti ako su iskreni, istiniti i prijateljski. Želela sam da kroz muziku prenesem poruke ljubavi i prijateljstva. To je nešto najlepše što svima nama može da se dogodi. Vidimo se 14. februara – poručuje Josipa.

Unikatna pojava muzičke scene – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila – Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom. Prepoznatljiva i po hitovima kakvi su „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Boginja“, „Danas sam luda“…

– U tih 50 godina za mene je apsolutno najlepša muzička saradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je komponovao za mene najlepše pesme koje žive i danas. Njegovo delo je antologijski album „Dnevnik jedne ljubavi“ (1973), a autor je i dve rok opere – „Gubec Beg“ (1975) i „Grička vještica“ (1979). Komponovao je sve moguće hitove kao što su „Magla“ i „Danas sam luda“… To su najlepši trenuci – na to sam ponosna – kaže Josipa Lisac.

Nije kao drugi…

Pošto se pred kraj gimnazije zainteresovala za rok muziku Josipa je počela 1967. godine da peva u grupi O’Hara, posle nazvanoj Zlatni akordi. Malo kasnije dobila je priliku da samostalno nastupi na najvažnijem festivalu zabavne muzike – u Opatiji 1968. godine – kada odnosi niz nagrada s pesmom Arsena Dedića „Što me čini sretnom“.

Bio je to samo buran početak karijere tokom koje se Josipa posvetila pronalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rešenja, što je uvek i na svakom mestu čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom.

Ukratko: Josipa Lisac nije kao drugi!

Ulaznice za koncert povodom 50 godina karijere Josipe Lisac 14. februara u Beogradu koštaju 1.500, 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara preko mreže Eventim i na blagajni Sava centra.

Izvor: danubeogradu.rs

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade