Galija koncert 2016 u Hali sportova

  • Dogadjaji

Galija koncert 2016 u Hali sportova

Galija koncert 2016 u Hali sportova / Galija 40 godina koncert / Hala sportova koncert / Galija koncert decembar 2016 / Galija kocert Beograd / Beogradski kocert Galija / Beograd 2016 Hala sportova Galija – Legendarna rok grupa „Galija“ obeležiće 40 godina postojanja velikim koncertom 29. decembra u „Hali sportova“ u Beogradu.

„Prvi put za četiri decenije ‘Galije’ radimo koncert u Hali sportova. Svirali smo u Pioniru i Pinkiju ali nikada ovde. Što je sjajno, jer se vraćamo u rok ambijent gde i pripada naša muzika. Naš slavljenički koncert ne bi imao potrebnu energiju u nekoj dvorani sa pozorišnim ambijentom. Hala sportova je kompatibilna sa svime što smo radili 40 godina“, kaže frontmen grupe Nenad Milosavljević.

„Galija“ je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su Gospi, Decimen, Burna pijana noć, Još uvek sanjam.

Jednu od najupečatljivijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, „Galija“ je nastavila nižući hitove kakvi su Skadarska, Trube, Da li si spavala, Da me nisi

„Slavimo 40 godina rada i prirodno je da koncert bude retrospektiva. To znači da ćemo pored velikih hitova svirati i značajne pesme ‘Galije’ koje su obeležile neki album ili fazu u radu grupe. Ako je prvi album bio simfo-rok, normalno je da se svira Decimen“, objašnjava Neša Galija.

Grupa „Galija“ uskoro će obradovati obožavaoce i novim singlom Maratonci.

Ulaznica za slavljenički koncert „Galije“ košta u pretprodaji 1.000 dinara preko mreže „Eventim“. Od 14. novembra ulaznica će biti 1.200 dinara, a od 19. decembra 1.500 dinara.

POSTAVA

U „Hali sportova“ grupa „Galija“ će nastupiti u postavi:
pevač i akustična gitara Nenad Milosavljević,
pevač Predrag Milosavljević-Peca,
bubnjar Boban Pavlović-Čarlton,
gitarista Dragutin Jakovljević-Guta,
basista Slaviša Pavlović-Stenli,
i klavijaturisti Ivan Ilić-Ilke i Goran Antović.

Izvor: rts.rs

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade