Filmstreet 2016 – Bioskop na otvorenom

  • Dogadjaji

Filmstreet 2016 / Filmstreet 2016 u Beogradu / Filmstreet Beograd / Bioskop na otvorenom / Letnja dešavanja u Beogradu /

Filmstreet 2016 – Popularni bioskop na otvorenom u Beogradu – Filmstreet – počinje 17. juna!

Ove godine pod zvezdanim nebom na 10 najlepših beogradskih lokacija publika će imati prilike da vidi 30 filmskih klasika i tri pozorišne predstave.

Filmstreet 2016 – Studentski trg biće mesto održavanja prvog ovogodišnjeg Filmstreet druženja posvećenom jednom od najboljih beogradskih glumaca.  Dakle, na otvaranju, u petak, 17. juna od 20.30, biće prikazana projekcija filma „Nacionalna klasa“. U kultnom domaćem filmu filmofili će još jednom na velikom platnu moći da vide nezaboravnog Dragana Nikolića u glavnoj ulozi.

Uz brojna iznenađenja i originalni program koji će dočarati nekadašnji Beograd, publika će imati priliku da se pod otvorenim nebom podseti legendarnih avantura Dragana Nikolića u ulozi Flojda.

Kao i svake godine, svi događaji na Filmstreetu-u biće potpuno besplatni za sve posetioce. Pod zvezdanim nebom ovogodišnji Filmstreet će doneti 30 filmskih klasika i čak tri pozorišne predstave – Filmstreet 2016

Cilj FilmStreet-a je da sugrađanima koji su ostali u gradu, a ne idu u tržne centre (gde su jedini preostali bioskopi) omogući da vide neka od klasičnih ostvarenja sedme umetnosti, kao i filmove koji publiku ne ostavljaju ravnodušnom, i to na način da ih „pronađemo“ na njihovim omiljenim letnjim lokacijama za „kuliranje“.

Filmovi su birani da zainteresuju publiku, bez „teških“ tema, bez epopeja od po nekoliko sati, filmova sa skrivenim porukama, jer se koncentracija za ozbiljan film ne postiže na ulici.

Program do kraja juna, pored „Nacionalne klase“, izgleda ovako…

Ponedeljak, 20. jun (20.30) – Cvetni trg
Shakespeare in Love – 1998, 2 sata i 3 minuta

Četvrtak, 23. jun (20.30) – Palas
A Star Is Born – 1954, 2 sata i 34 minuta

Petak, 24. jun (20.30) – Letnja scena Kalemegdan
Predstava: Beton mehala

Ponedeljak, 27. jun (20.30) – Parobrod, Kapetan Mišina i Gospodar Jevremova
Brief Encounter – 1945, 1 sat 26 minuta

Sreda, 29. jun (20.30) – Crveni krst
Good Bye Lenin! – 2003, 2 sata i jedan minut

Ne propustite još jednu dobru letnju zabavu u Beogradu. Vidimo se u bioskopu, pod zvezdama!

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade