No stress festival 18. septembra

  • Dogadjaji

No stress festival – Festivali u Beogardu

Festivali u Beogardu / Beogradski festivali / Dešavanja u gradu / No stress festival / No stress festival Ušće – U nedelju 18. septembra na poslednjem spratu Poslovnog centra Ušće, u prostoru Top of the Hub, biće održan prvi No stress festival – prezentacija načina na koje se može kontrolisati stres.

Sedmočasovni program sastoji se od predavanja, radionica i velikog broja praktičnih metoda, koje će biti predstavljene na jednostavan, svima razumljiv i primenljiv način.

Ideja organizatora (Sportsko udruženje Bg joga, u saradnji sa KST-om i Udruženjem za unapređenje kvaliteta života) je da festival bude prilika za bolje razumevanje stresa, načina njegovog nastanka, i za sticanje ličnog iskustva o tehnikama i metodama koje mogu da pomognu u njegovom kanalisanju i kontroli. Okosnica festivala su mindfulness tehnike, koje se preko četiri decenije primenjuju u svetu kao jedan od najefikasnijih načina u prevazilaženju stresa. Na programu su i psihološke radionice, radionice na temu balansirane ishrane, samomasaže, radionice sa vežbama za kičmu i zglobove, vežbama disanja i relaksacionih tehnika.

Ulaznice za No stress festival mogu se nabaviti u Bg joga centru (M. Milankovića 120b), Tara centru (Beogradska 23), na svim prodajnim mestima Eventima i onlajn, po ceni od 1500 dinara.

Program No stress festivala

10:00 Otvaranje festivala
10:10 Um kao izvor napetosti (radionica)
11:15 Oslobađanje tenzije iz tela (vežbe)
11:35 Šta je stres i kako ga kontrolisati (radionica)
12:40 Oslobađanje od psihičke napetosti (tehnike disanja)
13:00 Burn Out – šta je sagorevanje? (psihološka radionica)
14:00 Kako se opustiti (relaksacione tehnike)
14:20 Moj unutrašnji tim i ja (psihološka radionica)
15:20 Telo i um u balansu (vežbe za sve koji dugo sede)
15:40 Ishrana i stres (radionica)
16:15 Aktivni odmor u borbi protin stresa (predavanje)
16:35 Stabilnost, strpljenje i tolerancija (vežba)
16:45 Heroji mira (premijerna projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma o lečenju trauma tehnikama joge)
17:00 Zatvaranje festivala

Festivalska Relax zona

Sve vreme trajanja festivala posetioci će moći da saznaju više o šiatsu terapiji, terapiji zvukom, biorezonantnoj terapiji i rescue terapiji uz demonstracije ili mini vežbe. Planirana je i dijagnostika – merenje nivoa stresa, kao i lične, psihološke, rescue i joga konsultacije. Biće predstavljena i rad sa kreativnom bojankom za odrasle kao metodom oslobađanja od stresa.

IZVOR: DANUBEOGRADU.RS

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade