Dino park „Jura avantura“ na Kalemegdanu

  • Dogadjaji

Dino park „Jura avantura“ / Dino park „Jura avantura“ Beogard / Dino park na Kalemegdanu / Dešavanja u Beogardu 

Dino park „Jura avantura“ – Beogradska tvrđava, koju dnevno poseti vise od 30.000 stranih i domaćih gostiju, od 18. juna imaće u svojoj ponudi još jednu atrakciju – Dino park.

Svečano otvaranje zakazano je za 13.00. Više od 35 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, među kojima će biti i pokretnih reptila iz praistorije koji ispuštaju zvuke, biće dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.

Dino park „Jura avantura“ ponudiće deci i odraslima i veliki broj kulturno-zabavnih i edukativnih sadržaja: vikendima će biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a u posetu će im dolaziti i mađioničari.

Radoznali mališani biće u prilici da na momenat postanu paleontolozi, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata. Najhrabrija deca moći će da jašu svog omiljenog pokretnog dinosaurusa, da se fotografišu u čeljustima T-reksa i da na uzici šetaju spinosaurusa. Posetioci će moći da vide kako su nekad izgledali triceratops, tiranosaurus, velosiraptor, diplodokus i drugi giganti praistorije.  – Dino park „Jura avantura“

Direktor JP „Beogradska tvrđava“ Petar Andrijašević ističe da će zahvaljujući Dino parku „Jura avantura“ Beograd i Beogradska tvrđava dobiti zabavan park na kojem će mu pozavideti mnogi evropski gradovi. Park će biti prepun sadržaja, smešten u hladovini velelepnih platana i biće pravo mesto za uživanje cele porodice u letnjim danima.

Dinosaurusi su oduvvek privlačili pažnju svojom atraktivnošću i impozantnom građom. Početkom mezozoika od samog postanka, pre 245 miliona godina, dionosaurusi su neprekidno koralali planetom Zemljom, punih 180 miliona godina, a izumrli su krajem krede pre 65 miliona godina.

Na našoj strani Znamenitosti Beograda saznajte sve o Beogradu, mogućim obilascima i atrakcijama ali i mnogo više. Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Naši apartmani najviših standarda su jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani u Beogradu. Feel Belgrade