Dešavanja u Beogradu – Koncert Viva Vox

  • Dogadjaji

Dešavanja u Beogradu / Koncert Viva Vox / Koncerti u Beogradu / Dešavanja u Beogradu Viva Vox  – Ove godine, 9. maja, tačno na 10. rođendan, grupa Viva Vox će održati svoj prvi samostalan koncert i to u Kombank Areni. Karte se mogu nabaviti još od srede 21. januara na svim prodajnim mestima Eventima kao, Kombank arene i na Trgu republike. Prvih 500 ulaznica za parter će se prodavati po sniženoj ceni od 1000 dinara, dok će u redovnoj prodaji cene po sektorima iznositi od 1200 preko 1700 i 2100 do 2500 dinara.

Hor “Viva Vox” iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine. Ubrzo u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u našoj zemlji. Javnosti su postali poznati i kao hor koji učestvuje u špici jedne popularne emisije. U elektronskoj eri današnjice kada se svaka umetnost, pa tako i muzika, propušta kroz digitalne filtere ili u potpunosti veštački sintetizuje, pojavio se prkosni mali talas koji se opire glavnoj struji. Ovaj muzički pokret otpora slavi korene iz kojih je sva muzika izrasla – ljudski glas.
Dešavanja u Beogradu – “Živi glas” ili pak “Živeo glas!” je poruka koju nam šalje mladi beogradski sastav Viva Vox, pripadnik ovog sve prepoznatljivijeg pravca. Reč je, naime, o horskoj muzici! Ovaj hor iz Zemuna je napustio sigurnost Mokranjčevih rukoveti (mada ih nije zaboravio) i upustio se u dinamični svet pop-rok muzike, koju obrađuje bez bilo kakve instrumentalne pratnje, imitirajući isključivo glasovima gitare, klavijature, trube…
Dešavanja u Beogradu koncert Viva Vox – Širu popularnost u zemlji i svetu su stekli u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pesme “Du hast” nemačkog benda Rammstein postao viralni hit na društvenoj mreži YouTube. Usledio je koncert u beogradskom Sava Centru 1. decembra 2011. godine, za koji su karte bile rasprodate već dve nedelje unapred. Na ovom koncertu prvi put su u svom maniru izveli miks pesama britanskog benda “The Prodigy” koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pesme “Du Hast”. Samo godinu dana kasnije, početkom decembra 2012., Viva Vox je pred prepunom velikom salom Sava Centra održao tri koncerta u nizu. Ipak, njihova energija najbolje je došla do izražaja na velikim domaćim rok festivalima Belgrade Beer Fest 2012. i EXIT 2013. godine, koji su zvanično i otvorili. Ostatak sveta dobio je priliku da ih sluša uživo na turnejama u Kini, Poljskoj, Češkoj, Austriji, Belorusiji i mnogim drugim zemljama. Dešavanja u Beogradu – Koncerti u Beogradu!
Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora naše zemlje pred celim svetom. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast.
Dešavanja u Beogradu – Koncerti u Beogradu – Događaji u Beogradu – Beograd na dlanu