Biciklistička manifestacija Grandfondo

  • Dogadjaji

U nedelju, 1. oktobra od 11.00, Beograd će po prvi put biti domaćin biciklističke manifestacije Skyline Grandfondo, koja je kombinacija grupne vožnje, trke i biciklističke ture.

Okupiće se više od 500 učesnika iz različitih krajeva sveta.

Manifestacija Skyline Grandfondo obuhvata Mediofondo i Grandfondo rute, dužine 75 odnosno 126 kilometara, kao i Trku zadovoljstva, namenjenu svim ljubiteljima biciklizma.

Šta je Grandfondo?

Granfondo je italijanski izraz koji bi se mogao prevesti kao „Velika vožnja“. Granfondo je biciklistička manifestacija sa ogromnim brojem učesnika, koja je u proteklih 50-tak godina doživela neverovatnu popularnost u Evropi i proširila se širom sveta.

Stotine biciklista, počev od rekreativaca pa do eksperata podstaknuti su i motivisani da učestvuju u ovom događaju zbog zajedničkog druženja, živopisnih predela kroz koje se vozi, ličnih postignuća i prilike da se osvoje brojne nagrade u raznim kategorijama.

Zamislite Granfondo kao kombinaciju grupne vožnje, trke i biciklističke ture u jednom jedinom događaju. Pomoć mehaničara, hitna medicinska pomoć, hrana i osveženje pre, za vreme i posle trke, na raspolaganju su svakom učesniku. Zamislite ovakvu vožnju kao neku vrstu žurke na točkovima! Štaviše, događaj zvani Granfondo podrazumeva i: izazovne staze, elektronsko merenje vremena, fantastične poklone, sajam biciklističke opreme, dobro opremljene okrepne stanice, mobilnu pomoć na drumu i zajedničku zabavu posle trke.

Granfondo vozači uvek iznova popravljaju sopstvene rekorde, izazivaju na “dvoboj” svoje prijatelje i klupske drugove, iskušavaju sebe do krajnjih granica, a mnogi voze da pobede!

Prijave za Grandfondo

GranFondo trke su „skrojene“ za svakoga. Bilo da ste iskusan vozač koji želi da pomeri svoje granice ili novajlija u svetu biciklizma koji prati svoj tempo, Granfondo uvek svakome pruža stazu po meri i pravo društvo za vožnju!

Prijavljivanje je moguće do 29. septembra a cena je 30 EUR. Dok je „last minute“ prijava, 30. septembra i 1. oktobra, 40 EUR. Potrebna je lična karta, osiguranje i izveštaj sa zdravstvenog pregleda.