Beogradski festival folklora

  • Dogadjaji

BEOGRADSKI FESTIVAL FOLKLORA Počinje, a cilj mu je da vrati staru slavu TRADICIJI

Beogradski festival folklora “Belgrade award 2017”, počeće 03.07.2017. godine pod pokroviteljstvom Grada Beograda i trajaće do petka 7. jula, a nastupiće više od 400 učesnika iz Evrope, Južne Amerike, Azije i Afrike. Izvodiće se dva nastupa dnevno na otvorenom prostoru na više lokacija u gradu, dok će završno takmičenje biti održano u “Sava centru”.

Manifestacija će početi svečanim defileom učesnika od Starog dvora do Kalemegdana, dok će nastupi biti organizovani i na Adi Ciganliji, Savskoj promenadi, Trgu republike, Bulevaru kralja Aleksandra i na Trgu Nikole Pašića.

Beogradski festival folklora

Festival je takmičarskog karaktera: Grad Beograd će dodeliti nagradu Beogradski pobednik za prva tri mesta, dok će organizator dodeliti pet FIDAF (Federation of national dance festivals) nagrada.

Učestvovaće veliki broj ansambala iz naše zemlje, ali Republiku Srbiju će na festivalu predstavljati Kulturno-umetničko društvo iz Leposavića, sa Kosova i Metohije.

Cilj ove manifestacije je da vrati folkloru staru slavu i pomogne ansamblima, imajući u vidu da folklor predstavlja osnov kulturnog identiteta i bitan deo naše tradicije.