Belgrade Beer Fest 2016 – Najbolji festival piva

  • Dogadjaji

Belgrade Beer Fest 2016 / Festival piva Beogarad /  Beer Fest Ušće 2016 /

Belgrade Beer Fest 2016 – Ljubitelji piva i ove godine će moći da uživaju u svom omiljenom napitku. Tradiconalno, na Ušću će, četrnaestu godinu za redom, od 17. do 21. avgusta biti organizovan Belgrade Beer Fest 2016.

Belgrade Beer Fest je festival koji promoviše druženje, pozitivnu energiju i kosmopolitski duh Beograda i sjajnu zabavu. Pre svega, ovaj događaj je jedan od zaštitnih znakova Beograda, koji svetu šalje pozitivnu sliku o Beogradu i beograđanima. Festival promoviše kulturu i nasleđe Balkana. Preko 7,2 miliona zadovoljnih posetilaca iz svih krajeva sveta najbolji su dokaz da je 4 krajeva sveta najbolji su dokaz da je Festival na pravom putu. Pored uloge koju ima u rebrendiranju i repozicioniranju Srbije na svetskoj mapi, ovaj Festival promoviše druženje, okupljanje, ostvarivanje novih prijateljstava i poslovnih kontakata. Svake godine Festival je idealna marketinška i prodajna platforma na kojoj pivare i druge kompanije prezentuju svoje proizvode i usluge posetiocima različitog ekonomskog, starosnog i socijalnog statusa. Festivalska opuštena i vesela atmosfera je slika koju će posetioci poneti kući uživajući u muzici i društveno odgovornoj zabavi.

Najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi Belgrade Beer Fest i ove godine nastavlja sa izuzetnim muzičkim programom i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova, naravno, uz besplatan ulaz.

Belgrade Beer Fest je osnovan 2003. godine. Tokom ovih godina postojanja posetioci su mogli  da vide više od 570 muzičkih nastupa, degustira preko 300 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama. Belgrade Beer Fest se etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Srbije, te kao brend koji radi na promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža.

Belgrade Beer Fest je dobitnik nagrade Najbolje iz Srbije u kategoriji Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije, za festivalsko izdanje iz 2014. godine! Ovu nagradu, počevši od 2004. godine, dodeljuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Privredna Komora Srbije i dnevni ekonomski list Privredni pregled, sa ciljem da se promovišu najbolji robni i korporativni brendovi na tržištu Republike Srbije. Belgrade Beer Fest je doprineo da Beograd postane jedna od deset najpoželjnijih tačaka sveta za mlade turiste.