Belgrade Beer Fest 2015 – Događaji u Beogradu

Belgrade Beer Fest 2015 - Beogradski festival piva - Beer Fest 2015 Beograd

  • Dogadjaji

Belgrade Beer Fest 2015 / Beer Fest Beograd 2015 – Prvi Belgrade Beer Fest je održan 2003. na Kalemegdanu, a do danas ga je posetilo više od šest miliona gostiju na nekom od 500 besplatnih nastupa. Zanimljivo je i da je do sada na festivalu učestvovalo preko 100 brendova!

Belgrade Beer Fest ove godine se održava od 19. do 23. avgusta na Ušću. Ušće kao prostor održavanja Beer Festa je veoma pogodan deo grada kako zbog dostupnosti i saobraćane povezanosti tako i iz bezbednosnih razloga.
Belgrade Beer Fest je po prosečnoj poseti jedan od najvećih pivskih festivala u jugoistočnoj Evropi (ispred njega jedino Festival u Pragu). Za 5 dana koliko traje, festival poseti više od 450.000 ljudi. Ovakvu posećenost Festival ima zahvaljujući svojim osnovnim pravilima kojis se organizatori šridržavaju od osnivanja – besplatnom ulazu, kvalitetnom muzičkom programu i stalnom širenju ponude domaćih i inostranih pivskih brendova.
Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista The Independent, koji je Belgrade Beer Fest već sad davne 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi trebalo posetiti.
Beer Fest podržava i društveno odgovorne kampanje kao što je Biram da recikliram. Povodom iste, čiji su ciljevi bili da se ojača ekološka svest građana i kupe reciklažni kontejneri za beogradske škole, Festival je od marketinškog časopisa “Taboo”  2009. godine dobio nagradu za marketinški događaj godine.
Beer Fest je takođe i dobitnik nagrade “Najbolje iz Srbije” 2014. godine a koja se dodeljuje od 2004. godine od strane države.
Belgrade Beer Fest ove godine prati i promotivni događaj Belgrade Beer garden. U pitanju je nova manifestacija koja će se održati od 10. do 12. jula na Adi Ciganliji – Makiška strana. Svakog dana od 21h na sceni Beer Gardena će nastupati rock, bluz, džez, rege i ska bendovi, dok će za nezaboravan provod vikendom biti zaduženi poznati bendovi sa domaće i regionalne scene.. Ovom događaju naravno će prisustvovati i mnogi proizvođači piva sa svojim brendovima.

Belgrade Beer Fest 2015 – Beogradski festival piva – Beer Fest 2015 Beograd