Restoran Dva jelena

roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide

Informacije

Lokacija:

Skadarska 22 

Radno vreme:

09 - 23h 

Tip muzike:

Starogradska / Narodna 

Kapacitet:

450 ljudi

Rezervacija

Program restorana

Nedelja
Bez programa
Ponedeljak
Bez programa
Utorak
Bez programa
Sreda
Bez programa
Četvrtak
Bez programa
Petak
Bez programa
Subota
Bez programa

Opis

Restoran Dva jelena / Restoran kafana Dva jelena Beograd / Najbolji restorani u Beogradu

 

Restoran Dva jelena se nalazi u Skadarliji, boemskoj četvrti Beograda poznatom i kao beogradski Monmartr (Monmartr je deo Pariza u kome se vekovima skuplja umetnička elita grada). Dva jelena je jedna od najstarijih i najposećenijih kafana/restorana u Beogradu a ujedno je i najveći à la carte restoran, simbol tradicije i srpske nacionalne kuhinje.

Restoran je osnovan je 1832. godine, i od tada ponosno ispisuje stranice bogate istorije Beograda kao jedna od omiljenih gradskih kafana, koja i dan-danas okuplja čuvare urbanog duha prestonice, ljubitelje nacionalne kuhinje i dobrih vina iz celog sveta.

Restoran Dva Jelena ima nekoliko unutrašnjih sala koje mogu da prime oko 450 gostiju, i pet terasa na kojima se može smestiti još 350 osoba. Restoran je mesto gde se svakog dana uživa u dobroj hrani, prijatnom ambijentu i vrhunskoj usluzi.

Piano Lounge oplemenjuje atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.
Nekada ste u kafani Dva jelena mogli sresti čuvene jugoslovenske i svetske diplomate, pisce, glumce i umetnike, poput Đure Jakšića, Žanke Stokić, Laze Kostića, Milovana Glišića, Josipa Broza Tita ili Margaret Tačer, a poslednjih godina Pirsa Brosnana, Žerar Depardjea, tim Džejmija Olivera, Dina Merlina ili glumačku ekipu filma Montevideo.

Vredinijim od svega, čini se, je to što ćete svakog dana ovde sresti i nasmejane Beograđane, drage goste iz raznih evropskih zemalja, kao i turiste iz celog sveta.

Pozovite svoje prijatelje na ručak ili večeru, opustite se u prelepom ambijentu izabranog restorana i probajte najukusnije specijalitete određenih kuhinja u Beogradu. Na Feel Belgrade sajtu vam pružamo najkvalitetnije informacije o beogradskim restoranima.

Prezentujemo najrazličitije restoranske ponude, autentične ambijente a sve u cilju da Vam pomognemo pri izboru mesta na kome ćete uživati.

Restoran Dva jelena je samo jedan od najreprezentativnijih objekata u Beogradu – Rezrvišite na vreme… Feel Belgrade

Novosti

Trenutno nema novosti.

Komentari

Za ovaj restoran, trenutno nema komentara.
Budite prvi, unesite komentar.