Hotel Prag Beograd

roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide roysliderslide

Informacije

Cena:

75€

Adresa:

Kraljice Natalije 27

Broj soba:

82

Broj osoba:

Sprat:

5

Površina:

Parking:

Da

Pogodnosti

pegla
klima
WIFI
kablovska televizija
centralno grejanje
lift
parking
tv lcd

Cenovnik

1-3 noći 4-7 noći 8-15 noći 16-30 noći 30+ noći
1-2 osobe

80€

78€

75€

-

dogovor

3 osobe

-

-

-

-

dogovor

4 osobe

-

-

-

-

dogovor

5+ osoba

-

-

-

-

dogovor

Opis hotela

Hotel Prag Beograd – hoteli u centru Beogada

Hotel Prag lociran je u samom centru Beograda. Hotel Prag Beograd je zvanično otvoren 1929. godine i jedan je od najstarijih beogradskih hotela. Hotel je građen je u nekoliko etapa, počev od 1929., 1936. i 1978. a lepota same građevine, specifične za arhitekturu modernizma Evrope XX veka, svrstala ga je u jedan od objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Prvi vlasnik hotela je bio čeh, pa otuda i naziv hotela – Prag!

Čak i posle kompletnog renoviranja Hotel Prag u Beogradu je zadržao svoju tradicionalnu gostoprimljivost, toplinu i srdačnost, karakterističnu za ovo podneblje. Duh starog, boemskog Beograda koji je prisutan u Hotelu Prag, vratiće vas u slavna vremena naše prestonice. – Hotel Prag Beograd

Kako se hotel nalazi u strogom centru Beograda, na pešačkoj je udaljenosti od najznačajnijih znamenitosti, spomenika, institucija, provoda i šopinga. Spada u red hotela u centru Beograda sa visokom kategorizacijom.

Hotel Prag Beograd je sagradjen po projektu arhitekte Đure Borošića u nekada poznatoj trgovačkoj ulici u centru Beograda, a izlagan je i na prvom Salonu arhitekture 1929. i izložbi jugoslovenske moderne arhitekture 1931. god. kao prelepo delo art deco stila. Hotel Prag je građen u periodu od maja do novembra 1929, a zvanično otvoren u decembru iste godine.

Hoteli u centru Beograda po najpovoljnijim cenama

Prvobitno su na hotelu „Prag“ postojala dva ulaza – glavni ulaz iz ul. Kralјice Natalije i ulaz iz Balkanske (na ugaonoj fasadi), koji je vodio u kafanu. Glavni ulaz jedini je predviđen za prihvat gostiju hotela i vodi direktno u hotelski hol sa recepcijom i glavnim hotelskim stepeništem, stoga je od velikog značaja da se svojom obradom izdvoji od ostalih. Tako su i na hotelu Prag u Beogradu, glavni ulaz i stubovi na stepeništu obrađeni u veštačkom mermeru, a fasada u teranovi i veštačkom kamenu.

Kasnije, tokom 1936. godine, izvršene su dve adaptacije hotela. Početkom godine izvršeno je neznatno unutrašnje preuređenje i dogradnja atike od 1 metra, ali su krajem 1936. godine započeti opsežni radovi na zgradi hotela. Izvršena je dogradnja hotela iz Balkanske ulice i tada je dislociran i proširen restoranski prostor, a otvoren je i treći ulaz. Ovaj ulaz je verovatno i tada, kao i danas, vodio u službene prostorije (radionica, vešeraj, kuhinja), koje su time potpuno odvojene od javnih prostorija hotela.

Kada je podignut hotel Prag Beograd, hotel je imao četiri sprata sa po sedam soba, iz kojih su se pružali veličanstveni pogledi na sremsku ravnicu, Topčider i Avalu. Prilikom proširenja 1936. godine, na svakom spratu dozidano je još šest soba, a ujedno je dozidan i peti sprat i delimično mansarda.

Hotel Prag Beograd, je sudeći po tehničkoj dokumentaciji, pružao svojim gostima smeštaj u isklјučivo jednokrevetnim sobama, što je u potpunosti u skladu sa činjenicom da je objekat smešten u uže gradsko jezgro i da su njegove usluge uglavnom bile namenjene poslovnim lјudima. Na svakom spratu konstruisani su zajednički toaleti i po jedno kupatilo, što je odgovaralo standardima onovremene hotelske arhitekture. Naime, sem za goste u apartmanima, u međuratnim hotelima nije bio predviđen luksuz sopstvenog kupatila, samo je broj zajedničkih sanitarnih prostorija varirao u zavisnosti od ranga samog objekta.

Danas je hotel Prag Beograd Kategorisan kao poslovni hotel sa 4* u centru Beograda, raspolaže sa 82 moderno opremljene sobe koje će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih gostiju. Sistem inteligentnih soba, besplatan internet, LCD TV, mini bar, centralna klimatizacija sa mogućnošću ručnog podešavanja, sef, ketler, antialergijska posteljina, samo su neke od brojnih mogućnosti koje hotel pruža. Vodeći računa o potpunoj udobnosti, u sve sobe ugrađeni su prozori sa zvučnom izolacijom sa mogućnošću otvaranja, sa kojih se pruža pogled na prelepi Beograd.

Pošto se nalazi u strogom centru grada, ovaj hotel je idealno mesto ako želite da obilazite našu prestonicu peške i u potpunosti uživate u njenim čarima. Hotel Prag Beograd koji se nalazi u našoj ponudi, je jeadn od najkvalitetnijih hotela u našoj ponudi u Beogradu. Većina hotela koje nudimo se nalazi u strogom centru Beograda. Rezervišite na vreme – Hoteli u Beogradu! Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice molimo vas da nas kontaktirate na +381 65 2004 003 i +381 11 36 22 637 i naše ljubazno osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja. Hoteli Beograd – FeelBelgrade.com

Vaš hotel u strogom centru Beograda Hotel PRag Beograd –  Feel the difference..!

Kalkulator cene

Unesite broj noćenja i broj osoba radi dobijanja tačne kalkulacije

Broj noćenja
Broj osoba
Cena po danu:

0€

Totalna cena:

0€

Komentari

Trenutno nema komentara.
Budite prvi, unesite komentar.

Predlažemo vam...

Hotel 88 rooms Beograd
hotel 88 rooms beograd cene smestaja u beogradu 0 74€
m². 88

Takovska 49

Hotel Prag Beograd
Hotel Prag Beograd 0 75€
m². 82

Kraljice Natalije 27

Hotel Metropol Palace
Hotel Metropol Palace 0 140€
m².

Bulevar Kralja Aleksandra 69

Hotel Falkensteiner
Hotel Falkensteiner 0
m².

Bulevar Mihaila Pupina 10K