Beogradski novogodišnji festival 2016

  • Dogadjaji

Beogradski novogodišnji festival 2016 – Novogodišnje čarolije na Beogradskom sajmu

Beogradski novogodišnji festival 2016 / Novogodišnji sajam 2016 / Nova godina dešavanja u Beogradu / Beogradski sajam decembar 2016 – Od 16. do 30. decembra biće organizovan Beogradski novogodišnji festival u halama 1, 1a, 2 i 4 Beogradskog sajma.

Tradicionalno pretpraznično slavlje i zabava, 56. po redu, koje je u novom ruhu i formatu prošle godine okupio oko 100 hiljada ljudi, pruža priliku da Beograđani i njihovi gosti novogodišnje praznike dočekaju u igri, zabavi, provodu, ali i učenju, druženju i prazničnoj kupovini.

Ovakve manifestacije su i snažan turistički magnet za ljude željne opuštanja, pozitivnih vrednosti i atmosfere neopterećene svakodnevnim životom, kojima Beograd obiluje i kojima se ponosi.

Kao deo manifestacije Beogradska zima, koju organizuju Grad Beograd, Beogradski sajam, Turistička organizacija Beograda, Dečji kulturni centar i Centar beogradskih festivala (CEBEF), Beogradski novogodišnji festival simbolizuje, na poučan i zabavan način istovremeno, sve ono što je tokom protekle godine bilo uspešno i obećavajuće i što već sledeće treba da bude još bolje i u duhu još većeg optimizma.

Besplatni programi za decu

Beogradski novogodišnji festival 2016 – U velelepnoj hali 2 svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Radi se o čak 39 planiranih programa, među kojima su pozorišne predstave za decu gradskih dečjih pozorišta, potom muzičko-scenski programi sa novogodišnjim predstavom, ili gala novogodišnji programi sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta.

Najmlađe očekuju i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima festivala Dečje beogradsko proleće 2016. u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda. Obilje dečjih sadržaja oplemeniće i mnogobrojni poznati dečji ljubimci, a mnogo ranije svoje učešće najavili su Leontina, Minja Subota, Boda Ninković, Peđolino, Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i drugi.

I to nije sve.

U hali 2 svoje utočište naći će i gejmeri, i mlađi i stariji, oni kojima je u srcu gejming kultura, koji ne mogu bez popularnih igara, onlajn i e-gejminga, bord i kard gejminga, a nisu daleko ni od sreće da se suoče sa poznatim „gejmplej jutjuberima“ ili drugim tinejdž zvezdama pop kulture. U danima koji slede program u ovom velikom prostoru biće i dodatno oplemenjivan različitim zabavnim i edukativnim sadržajima.

Po već višedecenijskoj tradiciji, monumentalna hala 1 Beogradskog sajma biće mesto kojim će zagospodariti Zabavni park, koji u ponudi ima vrteške, ringišpile, igraonice i „druga čuda“. Kao i svake godine, od ove „teritorije“ novogodišnjeg festivala očekuje se da posetiocima ponudi bar neko iznenađenje, neko od najnovijih čuda u ovoj vrsti zabave, koje i najodvažnije ostavlja u nedoumici.

Novogodišnji pokloni i drugi prodajni sadržaji

Ne treba zaboraviti da ovakva događanja ne idu bez raskošne ponude ne samo novogodišnjih poklona nego i najrazličitije druge robe široke potrošnje, po prazničnim cenama, svakako. Tako će u halama 1 i 2 biti smešteni i nezaobilazni prodajni sadržaji – od prehrane i robe široke potrošnje do računara i bele tehnike.

Za svakog ponešto, a od Beogradskog sajma i Beogradskog novogodišnjeg festivala – sve za sve.

Konačno, poznati Atrijum Beogradskog sajma ni ove godine neće biti bez odličnog sadržaja, koji će ovog puta poneti naziv – Zelena oaza. Na tom prostoru će Beogradski hipodrom organizovati zabavne i poučne igre i performanse, tokom kojih će i mladi i stariji biti u prilici da se druže sa konjima i uživaju u njihovoj lepoti i vrlinama.

Kompanija Srbijašume će se potruditi da taj prostor uredi kako bi bio što lepši i sličniji poželjnoj prirodnoj okolini za ove plemenite životinje, ali i za posetioce.

Radno vreme Beogradskog novogodišnje festivala biće od 11.00 do 20.00. Ulaz na sve sadržaje je besplatan. Parking se plaća 150 RSD za ceo dan.

Izvor: danubeogradu.rs

Događaji u Beogradu – Feel Belgrade