Skadarilija – boemska četvrt

  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti
  • Znamenitosti

Skadarilija – boemska četvrt / turizam u Beogradu / Znamenitosti Beograda – Kroz čitavu srpsku i jugoslovensku istoriju, kafane su imale veliki uticaj na život srba. U njima su se sklapali poslovi, ugovarali sastanci, dizale bune i ustanci pa čak i formirale vlade.

Kafane su često bile i mesto okupljana visoke inteligencije, a neke od najlepših pesama naših poznatih pesnika su upravo stvorene na ovakvim mestima. Skadarilija – boemska četvrt je zasigurno u samom vrhu preporuka u našem turističkom vodiču Beograda.

„Zlatni bokal“, „Tri šešira“, „Dva jelena“, „Šešir moj“, „Ima dana“, „Dva bela goluba“ samo su neki od naziva popularnih kafana u beogradskoj boemskoj četvrti – Skadarliji. Ova popularna beogradska atrakcija Vam pruža široki dijapazon tradicionalne srpske zabave – domaću kuhinju i nadaleko čuvene srpske kafane, galerije, kafee, poslastičarnice, šarmantne dame, putujuće glumce, srpske suvenire…

Sve to u jednoj ulici u kojoj ćete sigurno ostati do ranih jutarnjih časova i provesti se nezaboravno. Skadarlija se spušta od strogog centra grada, ka donjem Dorćolu i celom svojom dužinom od 500 metara će Vam ponuditi razne vidove pomenute zabave, na koje ne možete ostati imuni.

Skadarlija je bila slabo osvetljena ulica, popločana kaldrmom, kako je to bio običaj u tursko doba. Taj starinski izgled i duh zadržan je i danas, samo je prostor između kamenja zaliven betonom zbog lakše kretanja dama sa velikom štiklom. Jedan novinar je krajem 19 veka rekao da je Beograd grad sa najviše kafana u čitavoj Evropi o čemu govore i kometnari mnogih vidjenih ljudi toga doba.

Naš internet portal je koncipiran kao turistički vodič Beograda. Naš portal Vam nudi mogućnost rezervacije novih lux apartmana u Beogradu u blizini svih znamenitosti i atrakcija Beograda. Pored toga mi vam nudimo i usluge raznih vrsta izleta i obilazaka našeg glavnog grada kao na način na koji vi želite.

FeelBelgrade – Feel the difference!

Turistički vodič Beogradastan na dan Beograd FeelBelgrade.com